Tek.no

Nyhet

Mer panser fra Nokia

26 Apr 2005 20:20
annonse

Den nye modellen i Nokias vann- og støtsikre serie kan imidlertid ikke by på den lengste listen med nyskapende funksjoner, men noen elementer er allikevel verdt å nevne.

Bedre skjerm og ringetoner i MP3-format
En av oppgraderingene ligger i skjermen. 5140 hadde en beskjeden STN-skjerm med en fargedybde på 4096 farger, mens oppfølgeren har fått en mer solid skjerm som greier vise 65 536 farger. Oppløsningen på 128 x 128 punkter er derimot den samme.

Telefonen har en taletid på mellom to og fem timer, samt en standbytid på opp til 300 timer. Dette er nøyaktig det samme som forgjengerne.

5140i har fått støtte for å spille av ringetoner i både MIDI- og MP3-format, men noen MP3-spiller, det finner man ikke. Dette hadde imidlertid vært ganske så overflødig på en telefon som kun har 3,5 MB med minne.

Av mindre oppgraderinger som har blitt gjort kan vi blant annet nevne at man nå kan ta opp videosnutter på opp til tre minutter og 15 sekunder. Forgjengeren hadde en sperre på ett minutt.

annonse

Ellers har 5140i alt det man fant i 5140. Både kompass og kaloriteller er på plass, såvel som den innebygde treningsveilederen Fitness Coatch. I tillegg er telefonen kompatibel med en rekke forskjellig tilbehør fra Polar, som produserer treningscomputere.

Telefonen kommer på markedet i løpet av andre kvartal i år, og vil ha en utsalgspris på omtrent 2000 kroner.

Les også
Elite-optikk fra Nokia
Les også
3G i lite format
Les også
Nokia viser frem iPod-mobil
Les også
Flere egg fra Samsung
Les også
Ny Windows-lettvekter
Les også
Ny Nokia i stål
annonse

Les også