Tek.no

Nyhet

Her er sensommerens nyheter

9 Aug 2010 14:16

Mange har hatt ferie, og også hos mobilprodusentene er det rolige dager for tiden. Det er imidlertid noe nytt i butikkene også denne måneden. Dette får du:

Nokia

C6

C6 er en kontormobil for deg som ikke er interessert i å se altfor mange tusenlapper flakse av sted når du kjøper ny telefon.

Telefonen har en 3,2 tommer stor skjerm og fullt qwerty-tastatur. Er du avhengig av å kunne skrive e-post og andre meldinger raskt mens du er på farta, kan dette tastaturet være idéellt.

Til å sjekke e-post og andre nettbaserte ting, har du alle surfeteknologier du kan få her til lands.

Internminnet er på 200 MB, og et minnekort på 2 GB følger med i pakken.

Kameraet til C6 kan ta fem megapikslers bilder, og har i tillegg autofokus.

HTC

Wildfire

Wildfire er en ny Android-mobil fra HTC, som er fullpakket med det du skulle ha behov for i de fleste sammenhenger: Super-3G, 3G, Edge, Wi-fi og Bluetooth med A2DP for tilkobling av trådløse hodesett.

Skjermen er 3,2 tommer stor. Noe fysisk tastatur finnes ikke; fingrene dine er det eneste verktøyet du trenger for å bruke Wildfire.

Internminnet er på 512 MB. Det følger ikke mer noe minnekort i pakken, men telefonen har støtte for minnekort på opptil 32 GB.

Et fem megapikslers kamera sitter på baksiden, og kan ta bilder med både autofokus og LED-blits. Vil du høre på musikk, kan du lett koble til ditt eget hodesett via ledning også. Telefonen har nemlig en 3,5 millimeters lydutgang.

Prisen på Wildfire ligger på rundt 2230 kroner og oppover.

Samsung

C3300 Champ

Dette er en telefon med trykkskjerm til under tusenlappen. Skjermen er nokså liten, nemlig bare 2,4 tommer. Oppløsningen er på 240 x 320 piksler.

Vil du surfe på nett, er Edge den raskeste teknologien. Vil du høre på musikk, har telefonen 30 MB lagringskapasitet og støtte for minnekort. En utgang for vanlig hodesett er også på plass, slik at du kan koble til favoritthodesettet ditt.

Du kan også koble til trådløse hodesett om du heller vil det.

Telefonen har et 1,3 megapikslers kamera og FM-radio.

Samsung Champ koster fra 900 kroner uten abonnement.

Galaxy 5

Denne telefonen kjører Android, hvilket betyr at du kan kjøre flere programmer samtidig og laste ned mange ekstraprogrammer om du ønsker det.

Her er både Edge, 3G, super-3G og Wi-fi tilgjengelig om du vil komme deg på nett for å sjekke e-post, surfe eller kommunisere på andre måter.

Heller ikke denne telefonen har en veldig stor skjerm, nemlig 2,8 tommer.

Internminnet er på 170 MB, og du får med et minnekort på 1 GB i pakken når du kjøper telefonen.

Kameraet kan ta bilder i to megapikslers oppløsning, og en utgang for vanlig lydplugg gir deg de samme tilkoblingsmulighetene for hodesett som hos Champ.

Galaxy 5 koster fra 2600 kroner uten abonnement.

Sony Ericsson

Spiro

Spiro er en ny musikkmobil i skyvbart format fra Sony Ericsson. Telefonen er av den enkle typen, og har ikke all verden av avansert teknologi.

På surfefronten er Edge det raskeste du får. Telefonen har kun støtte for to GSM-frekvenser. Det betyr at du ikke kan bruke den i for eksempel USA.

Internminnet er på 5 MB, noe som må sies å være forsvinnende lite for en musikktelefon. Minnekortstøtte er heldigvis på plass, slik at du kan kjøpe deg lagringskapasitet. Alternativt kan du lytte til den innebygde FM-radioen.

I likhet med begge Samsung-modellene over, kan du koble til ditt eget hodesett til Spiro om du ønsker det.

Kameraet kan ta to megapikslers bilder.

Spiro koster fra 700 kroner uten abonnement.

Les også
Iphone 4 melder sin ankomst
Les også
Disse mobilene slippes ut på beite i juli
Les også
Her er de nye juni-modellene
Les også
60 000 solgte Android-telefoner daglig
annonse

Les også