Tek.no

Nyhet

HTC med LTE-telefoner?

11 Nov 2010 15:50

HTCs nyeste verstinger Desire HD og Desire Z har akkurat begynt å dukke opp i mobilhyllene, men det betyr ikke at ryktebørsen bremses. Nye rykter vil nemlig ha det til at HTC jobber med to nye telefoner med støtte for LTE.

Fra før har HTC Evo 4G, som støtter Wimax-standarden, en standard som ikke er veldig utbredt i Europa. På denne siden av dammen virker det som om LTE er i ferd med å få fotfeste som neste generasjon mobilnett.

Utrulling i Norge

Netcom annonserte nylig svært agressive planer for utrulling av LTE, eller 4G som folk flest kjenner standarden som. Også Telenor er i ferd med å modernisere nettet sitt, og satser på å skru på LTE i 2012.

HTC Merge og HTC Incredible HD er navnet på de to Android-baserte modellene som, ifølge en ansatt i operatøren Verizon, nå er utsatt i påvente av en brikke som også takler det nye mobilnettet. HTC Merge skulle i utgangspunktet vært lansert 11. november, heter det ifølge ryktene.

HTC Incredible HD skal i praksis være en variant av dagens Evo 4G med LTE-støtte i stedet for Wimax-støtte. Her skal lansering være satt til første nyttårsdag 2011.

Her er det i utgangspunktet to usikkerhetsmomenter. Det første er at slike rykter slett ikke alltid stemmer, og den andre er at spesialmodeller for amerikanske operatører ofte ikke finner veien til Europa.

Europa har valgt

Nettverksstøtten i Norge og Sverige er altså under bygging, og brikkeprodusenten Qualcomm er involvert i forsøk eller lanseringer som involverer LTE i hele 38 europeiske land.

Dermed kan det hende at de første LTE-telefonene ikke er så fryktelig langt unna. I mellomtiden diskuteres det hett mange steder, hvorvidt man faktisk bør kalle LTE 4G eller ikke.

(Kilder: phonearena.com, v3.co.uk)

annonse

Les også