Til hovedinnhold

Virtual Iron-teknologi blir Oracle VM 3.0

Oracle VM baserer seg på Xen. Det gjorde også Virtual Iron, noe som bidro til at Oracle for få uker siden kjøpte opp selskapet og raskt la ned hele prosjektet med planer om å innlemme restene i egen virtualiseringmerkevare.

Oracle VM 2.2 er rett rundt hjørnet, men det er først med 3.0-versjonen til neste år at selskapets plattform virkelig blir aktuell fordi den inkluderer kapasitets- og strømadministrasjon. I praksis skal man kunne kjøre ned servere når de ikke brukes slik at man ikke forbruker mer energi enn nødvendig.

Vi forventer også et betydelig enklere, grafisk brukergrensesnitt, bedre cluster-støtte for OCFS2 og integrasjon mot Oracle Enterprise Manager.

Foreløpig finnes det ikke noe godt migreringsverktøy for de som vil flytte fra annen virtualiseringsteknologi over på Oracle VM, men dette forventes før lansering av 3.0-versjonen.

Når det gjelder de allerede godt etablerte Virtual Iron-kundene, så kommer Oracle nok til å tilby skikkelig support frem til Oracle VM 3.0 har etablert seg. 

Det skal bli spennende å se hvordan Xen utvikler seg fremover sammenlignet med KVM. Foreløpig består Xen-leiren av Citrix, Novell og Oracle, mens Red Hat nok foreløpig er det største forkjemperen til KVM.

(Kilde: The Register)

annonse