Til hovedinnhold

ATI har levert 800 000 Directx 11-kort i år

Ifølge ATI har man levert over 800 000 grafikkort som støtter Directx 11. Størstedelen av disse er Radeon HD 5700 (rundt 500 000), mens den andre delen tilhører Radeon HD 5800/5900.

ATI har hatt en del utfordringer med utsettelser i TSMCs 40 nm produksjonsteknikk, men det rapporteres om endringer i situasjonen som gjør at man kanskje kan nå 1 million solgte enheter før årets slutt.

Uttalelsene fra ATI er selvfølgelig et viktig signal på at selskapet har vært langt tidligere ute enn Nvidia på dette, som foreløpig kun støtter Directx 10. For et par måneder siden gjorde Nvidia et ganske stort poeng ut av at Directx 11 ikke ville være en utløsende faktor i salg av flere grafikkort enn tidligere.

En annen interessant utvikling i grafikkmarkedet er introduksjonen av Intels nye prosessorer som kommer med integrert grafikkbrikke. Det er liten sjanse for at disse vil konkurrere med tradisjonelle grafikkort, men kan istedet gi konkurranse til de brikkene som tidligere har blitt integrert på hovedkortet - både fra AMD/ATI, Intel og Nvidia.

(Kilde: X-bit labs)

annonse