Nyhet

Telefoner invaderer internett

Analyseselskapet Gartner er kjent for å mene mye om mangt. I det siste har flere nettsteder rapportert om mobiltelefoner økende andel av nettleserstatistikken. Gartner har tittet inn i fremtiden, og den er ikke lys for den tradisjonelle PC-en.

Innen 2013 vil antallet mobiltelefoner med nettleser gå forbi 1,83 milliarder. På samme tidspunkt forventes det at det vil være 1,78 milliarder vanlige datamaskiner i bruk. Likevel vil ikke mobiltelefonen være brukernes viktigste kanal ut mot internett før senere. I 2015 vil faktisk bruk av mobile nettlesere gå forbi nettlesere på bærbare og stasjonære PC-er.

Nettsteder må tilpasse seg

Som en følge av denne overgangen kan det dukke opp omveltninger på nett. I følge selskapet er den typiske brukeren av en mobil nettleser interessert i å trykke færrest mulig ganger på knapper og linker for å komme til innholdet.

Mange nettsteder er allerede i dag utformet for å kunne gi en god surfeopplevelse på mobile enheter. For mange nettsteder vil det bli avgjørende at innholdet gjøres tilgjengelig på en god måte for mobile nettlesere, og mange sider vil måtte bygges om fullstendig for å fungere optimalt på små skjermer.

Nettbank på mobilen er en trend Gartner tror vil ta av. Innen 2014 vil et flertall av verdens voksne befolkning kunne flytte penger med mobiltelefon eller datamaskin. Hele 90% av verdens befolkning vil ha mobiltelefon i løpet av samme år. Til tross for at slett ikke alle vil bruke mulighetene til å styre økonomien elektronisk vil grunnlaget være lagt og fenomenet vil fortsette å øke.

(Kilde: gartner.com)

Les også
Bankapplikasjon med baktanker
Les også
Iphone større enn Windows Mobile
Les også
– Alle har mobil i 2013
annonse