Nyhet

Nye designkameraer fra Fujifilm

Fujifilm XP10

I dag slipper Fujifilm også det de omtaler som sin nye stuntmann. Hva de mener er etterfølgeren til Z33 WP som desverre ikke overbeviste noe spesielt i vår test. Etterfølgeren får navnet Fujifilm Finepix XP10, og blir oppgitt til å være vanntett ned til 3 meter, støtsikker for fall fra 1 meter, i tillegg til at det skal tåle temperaturer ned til minus 10 grader Celcius og på toppen av det hele være støvtett. Men er det et bra kamera?

Det vet vi bare når vi har testet det, men inntil den tid får vi titte på spesifikasjonslisten, som spesifiserer at XP10 får et foldeobjektiv med 5x zoom som tilsvarer 36-180 mm brennvidde ved fullformat. Blenderverdiene er 4.0-4.8 og oppløsningen blir 12 megapiksler på en bildebrikke som er 1/2,3". Desverre er ikke kameraet utstyrt med bildestabilisator, men til gjengjeld har det fått en ny følgefokus som Fujifilm kaller "Target Focus" og som de skryter veldig av i pressemeldingen. "...perfect tool for capturing those fast-paced action shots..." heter det blant annet, så det låter i det minste lovende, men vi undres på om ikke de har lagt lista litt VEL høyt her.

Kameraet får en skjerm på 2,7" (6,9 cm) og mulighet for videoopptak i 720p, noe som nok er den største forbedringen siden forgjengeren, med mindre bildekvaliteten også har fått en kraftig oppdatering. Veiledende pris i Norge blir kr 1699,- og det blir å finne i butikkene i månedsskiftet mars/april. Akkurat her må vi rose Fujifilm for å prise kameraene relativt lavt. Veiledende pris på et vanntett kamera pleier å være høyere enn dette, og at slike kameraer blir rimeligere åpner i større grad for å utstyre avkommet med sitt eget kamera i en relativt tidlig alder.

Fujifilm Z70

Også Fujifilm Z35 får sin etterfølger i dag, bare et halvt år etter lanseringen, i form av Fujifilm Finepix Z70, et såkalt designkamera som vi anser som AVSINDIG mye penere i utseendet enn forgjengeren, noe dette bildet av Z35 skulle illustrere mer enn godt nok.

På innsiden av det lekre skallet finner vi imidlertid et kamera med 5x zoom som tilsvarer 36-180 mm ved fullformat, med blender 4.0-4.8. Objektivet er et såkalt foldeobjektiv, og har spesifikasjoner som er identiske med objektivet i XP10. I det hele tatt er spesifikasjonene til Z70 så like XP10 at vi nesten antar at de to kameraene er identiske med unntak av det ytre skallet og enkelte programvarebaserte funksjoner. De har samme filmopptaksfunksjon med 720p, samme automatiske bilderotasjon, og samme følgefokusfunksjon. Den ekstra enkle funksjonen for opplasting av bilder og video til Facebook og Youtube er det imidlertid kun Z70 som har.

Akkurat som alle de andre Fujifilm-kameraene som slippes i dag vil Z70 være tilgjengelig i månedsskiftet mars/april. Den veiledende prisen blir kr 1399,-.

Fujifilm Z70

Z700 EXR som lanseres samtidig kan ytre sett ligne mye på Z70, men bare ved første øyekast. For det første vil Z700 EXR som navnet antyder få Fujifilms EXR-teknologi, og for det andre vil det få en stor trykkfølsom skjerm på hele 3,5" (8,9 cm) og 460 000 bildepunkter, men godsakene stopper ikke der. Z700 EXR vil nemlig også få bildestabilisering av det ekte slaget, samt den samme ansiktsgjenkjenningen som F80 EXR, som vil være i stand til å skjelne opp til åtte forhåndsregistrerte ansikter fra hverandre og merke dem med navn og/eller fødselsdato.

Fujifilm Z700 EXR

Også Z700 EXR vil få filmopptak i 720p, og vi mistenker at også dette kameraet vil få samme objektiv som de to ovenfor. Imidlertid er dets 12 megapikslers oppløsning å finne på en litt større brikke (1/2") og dermed vil effektiv brennvidde bli en litt annen, nemlig tilsvarende 35-175 mm ved fullformat. I tillegg vil Z700 få den samme enkle opplastingen til Facebook og Youtube som Z70 er utstyrt med.

Fujifilm Z700 EXR

Fujifilm Z700 EXR vil komme i norske butikker i slutten av mars eller begynnelsen av april, og veiledende pris blir kr 2299,-.

Fujifilm Z700 EXR
Les også
Olympus blir enda tøffere
annonse