Til hovedinnhold

Slik blir Windows Mobile 7

Windows Mobile 7 vil støtte multitouch.
Kameraet i mobiler med WM7 kan fungere som en enkel bevegelsessensor.
Når du tar bilder kan du vri på telefonen for å fokusere.
Tastaturet som er illustrert i Microsofts dokumenter, minner mye om Iphone.

Bloggeren Nathan Weinberg i Inside Microsoft har publisert et hundre siders langt dokument som forklarer Microsofts planer for Windows Mobile 7. Dokumentet har bloggeren fått fra et Microsoft-selskap.

Dokumentet har en drøss med illustrasjoner av hvordan det nye operativsystemet vil fungere. Apples Iphone nevnes en rekke ganger gjennom dokumentet, og det er tydelig at denne telefonen er en viktig konkurrent for Microsoft.

Først og fremst har utseendet i Windows Mobile 7 blitt forandret på, og operativsystemet minner mye om Windows Vista.

Bruk fingeren

En av endringene fra Windows Mobile 6 er at det skal bli enkelt å bruke fingeren til å styre mobilen. Windows Mobile 7 vil også få støtte for multitouch, som gjør at telefonen kan registrere to fingre på skjermen samtidig.

Mobiler med Windows Mobile 7 vil også prøve å korrigere deg når du trykker. Det vil si at hvis du bommer litt når du trykker med tommelen på skjermen, vil mobilen gjette seg til hva du egentlig prøvde å trykke på.

Ved hjelp av kameraet på mobiler med det nye operativsystemet, vil du kunne styre mobilen. Kameraet kan nemlig brukes som en bevegelsessensor. Du kan for eksempel riste eller vri mobilen for å få den til å gjøre forskjellige ting.

At Windows Mobile 7 blir mer funksjonsrikt enn Iphones system er det ikke mange som tør tvile på. Det blir for eksempel mulig å kopiere og lime inn tekst, og ingenting tyder på at du ikke kan installere tredjepartsprogrammer slik du også kan på foregående Windows Mobile-versjoner.

Se alle bildene av Windows Mobile 7 hos Inside Microsoft »

Ikke før i 2009

Ifølge IDG.se er det ikke planlagt noen lansering av Windows Mobile 7 før i 2009. Dermed har produsenter som Apple (OS X), Nokia (S60), Sony Ericsson (UIQ) og andre god tid på å lage nye løsninger til sine operativsystemer.

Nokia er allerede godt i gang med å utvikle sin S60-løsning for mobiler med trykkskjermer, og Sony Ericsson har også laget et konsept for et nytt grensesnitt.

(Kilder: Mobilsiden.dk, GSMA)

annonse