Nyhet

Mange telefoner, ett grensesnitt

Det fins stadig flere brukergrensesnitt på stadig flere telefoner, og for mange mobilbrukere kan det nok fortone seg som tungt å venne seg til nye knapper og funksjoner hele tiden. Med siste utgave av Opera satser den norske nettleserleverandøren på å gjøre noe med dette.

Opera 10 sluppet

Produsenter og mobiloperatører fikk i dag tilgang på Opera 10, den nyeste utgaven av nettleseren. En del av denne pakken er Operas rammeverk for likt grensesnitt på tvers av plattformer.

I dag kan man surfe internett på mange av de aller billigste mobilene som er i salg. Selv om innholdet er det samme, vil ofte knapper og funksjoner variere voldsomt mellom ulike serier og fabrikat. Ved hjelp av Operas nye rammeverk settes mobilprodusenter og tjenestetilbydere i stand til å gjøre brukeropplevelsen og grensesnittet så likt som mulig, enten det dreier seg om en billigtelefon eller en dyr og kraftig multimedietelefon.

Stor utbredelse

Støttede plattformer skal blant annet være Android, Windows Mobile og Symbian. Kort sagt kommer rammeverket til å gjøre seg gjeldende på samtlige plattformer Opera er til stede, også de som kun kan kjøre javabaserte Opera mini.

Det er usikkert om det vil bli produsenter eller operatører som først trykker rammeverket til sitt bryst. Opera har enorm utbrelse i mobilverdenen, med over 135 millioner installerte nettlesere på verdensbasis. Dermed kan man nok regne med å se grensesnitt basert på det nye rammeverket i løpet av nærmeste fremtid.

Opera 10 er foreløpig tilgjengelig i beta-versjon for brukere av Windows Mobile og Symbian.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Opera Mini gjør rent bord
Les også
Opera Mobile 10 Beta klar for Windows Mobile
Les også
Opera Mobile 10 er ute
Les også
Opera Mini når nye høyder
annonse