Nyhet

SLES11 kommer i 2008

Suse Linux Enterprise Server 10 ble i går lansert på Brainshare-konferansen, men vil ikke være klar for levering før til sommeren.

Dersom du vil vite mer om forskjellene mellom Enterprise Linux og "vanlig" Linux, bør du lese denne artikkelen:

Talsmenn for Novell løftet også sløret såvidt av hva man kan forvente av Suse Linux Enterprise Server 11. Denne vil bli tilgjengelig i midten av 2008 og tilby utvidet virtualisering og generelt sett ekstra sikkerhet rundt identitetsbehandling.

Netware vil etterhvert også bli tilgjengelig gjennom paravirtualisering på SLES, men det er foreløpig ikke kjent hvorvidt dette vil skje i SLES10 eller SLES11.

Mer om virtualisering finner du her:

Hardwarevirtualisering er noe som vil komme i økende grad, noe som også omfatter Novells Linux-distribusjoner. Både Intel og AMD kommer med sine versjoner:

Det vil heretter komme nye SLES-versjoner med to års mellomrom. Hovedpoenget med Enterprise Linux er at man har garanti for sikkerhetsoppdateringer og høyere grad av forutsigbarhet fordi man ligger litt lenger bak på funksjonalitet. Man betaler ingen lisens, men heller en årlig vedlikeholdsavgift for å holde distribusjonen oppdatert og for mange profesjonelle driftsmiljø har dette vist seg å være svært lønnsomt på sikt.

(Kilde:

InformationWeek

)

Les også
Oracle Enterprise Linux snart klar
Les også
Novell kan miste retten til å selge Linux?
Les også
Linux blir sertifisert for HP-bærbare
Les også
Fra NetWare til Linux
Les også
Ny Linux-kjerne med Cell, Oracle-støtte
Les også
OpenVZ gir ut SLES10-kjerne
Les også
Satser sterkt på SUSE-merkenavnet
Les også
Itanium-allianse investerer i Linux
Les også
Power-optimalisert Gentoo Linux
annonse