Til hovedinnhold

Joggesko som snakker iPod-språk

De stor elektronikkprodusentene har latt det gå sport i å samarbeide med andre selskaper. Denne gangen er det Apple som har satt seg rundt bordet med Nike, og sammen har de to selskapene kommet frem til et system de kaller Nike + iPod.

Nike + iPod er rett og slett et verktøy som holder orden på og gir deg informasjon om aktiviteten din når du er ute og løper. Nike-delen består av en liten trådløs sensor som du putter under sålen inni joggeskoen din. Joggeskoen din må selvfølgelig være en Nike-sko, og til og med av selskapets nye merke, Nike+.

Med i Nike + iPod-pakken følger det også med en trådløs mottaker til iPod Nano . Denne fester du i bunnen av Nano-en din.

Sensoren i skoen registrerer hvor langt du har løpt, avstand, takt, samt hvor mange kalorier du forbrenner. Dataene sendes så til Nano-en din, slik at du kan lese all informasjon fra sensoren på skjermen samtidig som du løper.

Hvis du ikke føler for å løpe med nesen ned i skjermen på Nano-en hele tiden, kan du også velge å få opplysningene lest opp for deg på engelsk.

Finner passende musikk

I tillegg til å gi deg informasjon om joggeturen din, kan systemet finne og spille av musikk fra Nano-en din som passer til det tempoet du løper i.

Når du kommer hjem, kan du synkronisere systemet med iTunes-programmet på PC-en eller Mac-en din. Derfra kan du sende informasjonen til nettstedet nikeplus.com, hvor du kan opprette en egen loggbok for løpeturene dine.

Apple vil starte salget av Nike + iPod fra sine amerikanske nettsider i juni, til en pris av $29, eller omtrent 290 kroner med moms og frakt.

(Kilder: Digi, Apple)

Les også
Er dette iWatch?
Les også
Jenter spiller mest
Les også
Blåtann til iPod
Les også
iPod eller GPS?
Les også
Krever penger for iPod-reparasjon
annonse