Til hovedinnhold

Qtek S110 i butikkene

For snart et år siden inntok S100 butikkhyllene med brask og bram. Herligheten fra Qtek kunne trygt kalles knøttliten, og mobiltelefonen kunne blant annet skilte med megapikselkamera og full PDA-funksjonalitet.

Nå slår oppfølgeren S110 seg til rette i butikkhyllene. Vi ser på hva nykommeren har å by på.

Fargen forandres
Nykommeren har først og fremst fått en ny farge på fjærene. S100 kom i hvit, mens S110 har få en gråsvart farge. Ellers er designen helt lik, med en størrelse på 108 x 58 x 18 millimeter. Med dette er også etterfølgeren å regnes som den minste i sin klasse.

Til tross for liten størrelse kan Qtek S110 vise til et flertall hendige spesifikasjoner. S100 og S110 har begge megapikelkamera, og en krystallklar skjerm. Skjermen kan nemlig vise 240 x 320 piksler med trykkfølsomhet. Til sammenligning viser de fleste nyere Nokia-telefonene 176 x 208 piksler.

Operativsystemet på S110 er, i likhet med forgjengeren, Windows Smartphone 2003 SE fra Microsoft. Med på kjøpet får du også programmer for å håndtere forskjellige filtyper fra Microsoft Office.

Treg surfing
PDA-telefoner er som oftest helt suverene til surfing på Internett. Noe vi savnet med Qtek S100 var imidlertid en raskere Internett-oppkobling, som eksempelvis EDGE, UMTS eller WLAN. Det er noe vi trygt kan fortsette å savne, da heller ikke etterkommeren tilbyr noen raskere teknologi enn GPRS. Surfing på Internett vil dermed skje med foten på bremsen.

Den eneste tekniske oppgraderingen nykommeren har fått er mer minne. S100 kom med en minnekapasitet på 64 MB, som videre kunne utvides ved hjelp av et minnekort av typen MMC. S110 har fått dobbelt så stort innebygget minne, nemlig 128 MB. Også her kan du stikke inn et minnkort for å få mer utbytte av enheten.

De store forskjellene er det altså ikke mellom mellom disse to Qtek-telefonene. I tillegg til fargeendingen og minneoppgraderinger har også prisen fått en liten oppgradering.

Prislappen på S110 har så langt lagt seg på over 5000 kroner. Forgjengeren S100 får du til sammenligning fra 4500 kroner.

Vil du vite mer?

annonse