Nyhet

3G-snacks fra Siemens

For noen uker siden viste Siemens frem en skisse av deres kommende 3G-mobil. Siden den gang har vi ventet spent på flere nyheter om den kommende modellen, og nå har Siemens avslørt at det som blir selskapets andre UMTS-telefon vil dukke opp på markedet i løpet av november.

Lekker skyvetelefon

SG75 vil bli en liten og nett skyvetelefon med dimensjonene 98 x 49,5 x 23 millimeter. Vekten er 123 gram, noe som tilsier at den veier mye tatt i betraktning av at den så liten. Til å være en 3G-telefon kan vi likevel trygt si at SG75 kommer helskinnet gjennom nåløyet når det gjelder størrelsen. Selv om den er litt tyngre og bredere enn både for eksempel Z500 og K600i er den allikevel en liten 3G-telefon om vi sammenligner med andre modeller i butikkene.

Skjermen er av typen TFD, har en oppløsning på 176 x 220 punkter og kan vise 262,144 farger. Den to tommer store skjermen bør med andre ord kunne vise klare farger og et skarpt bilde.

Telefonen har blitt utstyrt med MP3-spiller og et innebygd minne på 70 MB. Dette burde holde til en god del bilder og filmsnutter, samt et album eller to. Om du ønsker større plass til favorittlåtene dine kan du utvide med et minnekort av typen RS-MMC.

Det integrerte kameraet har fått en oppløsning på 1,3 megapiksler, noe som ikke imponerer all verden med tanke på at flere nye mobiltelefoner som dukker opp på markedet i dag kommer utstyrt med oppløsning på to megapiksler. Oppløsningen er likevel høy nok til å gi bilder av god kvalitet.

Mye moro med 3G

SG75 har fått UMTS-støtte, noe som åpner for en helt ny verden av muligheter og mobilmoro. Du kan for eksempel bruke telefonen som modem for den bærbare datamaskinen når du er ute og reiser. Dette åpner for at du kan laste ned data i en hastighet på opp til 384 Kbps.

Om du befinner deg i et område uten 3G-dekning faller hastigheten til 53,6 Kbps. Dette kommer av at SG75 ikke har blitt utstyrt med EDGE, men kun den noe tregere GPRS klasse 10. Om du bor ute i distriktet bør du være obs på dette, da 3G fremdeles bare er tilgjengelig i de største byene.

I tillegg til å kunne koble deg opp mot internett overalt hvor det er 3G-dekning kan du også bruke telefonen til å føre videosamtaler. Dette forutsetter at den du snakker med også har en 3G-telefon. Videre er det mulig å se på mobil-TV og høre på radio.

Av andre trådløse teknologier har telefonen også fått støtte for blåtann. Dette åpner for enkel overføring mellom for eksempel mobiltelefonen og PCen. Har du en skriver med blåtann-støtte er det også mulig å skrive ut bilder trådløst og direkte fra telefonen.

Hjelpemiddel i en travel hverdag

Da Siemens presenterte skissene av SG75 i sommer, sa de at telefonen først og fremst er beregnet på forretningsfolk, og at den er skreddersydd for store multimedia- og businessopplevelser.

Ved hjelp av Bluetooth Microsoft Remote Control kan du bruke telefonen til å trådløst styre programmer som for eksempel Powerpoint på PCen. En kjekk funksjon å ha ved presentasjoner.

En annen praktisk funksjon er "Today Screen", som varsler om møter og avtaler rett på mobilskjermen. Telefonen er ellers utstyrt med støtte for e-post, MMS, WAP 2.0, trippelbånd og øyeblikksmeldinger ala MSN.

Siemens SG75 vil som nevnt over dukke opp i butikkene i løpet av november i fargen Titanium. Telefonen er i middelklassen, og vil bli priset deretter.

(Kilde: Siemens)

Les også
Gir Razr konkurranse
Les også
Smalt fra Siemens
Les også
Siemens torturtester
annonse