Tek.no

Nyhet

Apple lover revolusjon

30 Aug 2005 20:40

Apple sendte for kort tid siden ut invitasjoner til reportere og analytikere angående en spesiell begivenhet som vil finne sted den 7. september i San Francisco. Noe slikt går ikke upåaktet hen, og ryktene om hva Apple kan ha i skjorteermet denne gangen sprer seg allerede som ild i tørt gress.

- 1000 låter i lommen din forandret alt. Slik lyder deler av invitasjonen som Apple har kombinert med et bilde av en jeanslomme. Dette er den samme strofen Apple brukte da de annonserte sin første iPod i 2001, som etter kort tid viste seg å bli en stor suksess.

Ryktene florerer

Diverse plateselskaper har i det siste påstått at Apple har søkt om lisenser for å kunne distribuere et stort utvalg av musikkvideoer gjennom sin iTunes-musikkbutikk. De påstår også at dataselskapet har fortalt at de har planer om å avduke en iPod som er i stand til å spille av video.

Ikke alle er derimot enige i at teorien om en video-iPod har grobunn i virkeligheten.

- Jeg tror ikke vi vil se en video-iPod fra Apple, sier Michael Gartenberg, analytiker fra Jupiter Research. Dårlige seeropplevelser og lange nedlastingstider er noe av det han mener taler i mot en slik mulighet.

Gartenberg tror heller at vi endelig skal få se resultatet av samarbeidet mellom Motorola og Apple, nemlig den mye omtalte iTunes-mobilen. Dette kan virke sannsynlig da Motorola selv har sagt at musikktelefonen vil lanseres før utgangen av september.

Få mobiltelefoner har vært så beryktede som iTunes-mobilen. Det har herjet med falske spekulasjoner og fiktive bilder av telefonen i lengre tid, og forventningene er skyhøye.

Nylig ble det klart at Federal Communications Commision har gitt klarsignal for at Motorola kan begynne å selge en mobil med iTunes-støtte. Det hersker med andre ord liten tvil om at noe er på gang.

Selv om begge ryktene som nå pågår kan vise seg å være riktige, sier Gartenberg at Apple kan ha overraskelser på lur.

- Det kan jo vise seg å være en helt ny kategori av produkter, legger han til.

(Kilder: News.com, Sfgate)

Les også
"iPhone" er 25 år gammel
Les også
iTunes-mobilen på vei
Les også
Mens vi venter på iTunes
annonse

Les også