Nyhet

Radeon X700 for bærbare

I kjølvannet av Intels lansering av den oppgraderte Centrino-plattformen ("Sonoma"), lanserer ATI en versjon av Radeon X700 for bærbare maskiner.

Ifølge ATI skal Mobility Radeon X700 være spesielt rettet mot tynne og lette bærbare maskiner. En naturlig konkurrent kan i så måte bli nylig lanserte GeForce Go 6200, selv om Mobility Radeon X700 nok tilbyr en del bedre 3D-ytelse.

Mobility Radeon X700 er utstyrt med åtte pixel pipelines og produseres med 0,11 mikrometer teknologi. På minnefronten støttes 128-bit dobbelkanal GDDR3-minne, og løsningen benytter seg av PCIe x16-bussen.

Som for Radeon X700 i frittstående form, støtter også Mobility-versjonen DirectX 9.0b i hardware (PS/VS 2.0). Det er foreløpig ukjent hvilke frekvenser løsningen opererer på for kjerne og minne.

Av funksjonalitet kan vi nevne Powerplay 5.0, som skal sørge for lavere effektforbruk og bedre batterilevetid. LRTC og LCD-EE er andre inkluderte teknologier, som ifølge ATI forbedrer bildekvaliteten på LCD-skjermer.

En rekke produsenter vil ta i bruk Mobility Radeon X700 i sine maskiner, inkludert blant andre ASUS, ECS, Fujitsu-Siemens, Medion og Sony.

(kilde: ATI)

Les også
Zepto Znote 2215w
Les også
Storlansering av bærbare fra HP
Les også
IBM lanserer Thinkpad T43
Les også
IBM skeptiske til Sonomas batterilevetid
Les også
Intel lanserer "Sonoma"
Les også
Masseinnføring av PCIe i bærbare
Les også
Intel Sonoma lanseres 19. januar
Les også
Radeon X300 får minnedeling
annonse