Tek.no

Nyhet

Ny sikkerhetspakke fra AOL

Arsæll Benediktsson
5 Des 2005 08:50

Torsdag fortalte vi om sikkerhetspakken Windows OneCare Live fra Microsoft som er en kombinert brannmur, antispyware og antivirus. Nå har AOL sluppet en lignende sikkerhetspakke som skal beskytte PCen mot datavirus, spyware og andre typer ondsinnede programmer, pluss en brannmur som skal beskytte PCen mot datainnbrudd. Pakken har fått navnet "AOL Safety and Security Center".

Pakken bruker teknologi fra McAfee i antivirusprogrammet og brannmuren, mens antispywareprogrammet bruker PestPatrol-technologien fra Computer Associates som har en database med en liste over 28 000 ondsinnede programmer.

Den nye sikkerhetspakken har også beskyttelse mot phishingforsøk, og blokkerer farlige nettsider. I tillegg har den et nettsidefilter som foreldre kan bruke til å blokkere nettsider for sine barn, pluss et såkalt "AOL Guardian report card" som gjør det mulig for foreldre å se hvilke nettsider deres barn surfer på. Pakken har også et konsoll som viser status for uønsket e-post og popupvinduer.

AOL Safety and Security Center er foreløpig tilgjengelig kun for betalende kunder hos AOL. Disse abonnentene kan laste ned gratis programvare fra aol.com/safety. AOL vurderer å tilby denne pakken til andre brukere på et senere tidspunkt.

Kilde: betanews.com

Les også
Adware-produsent saksøker Zone Labs
Les også
Gmail får antivirus
Les også
Ny beta av Windows Live Mail
annonse

Les også