Til hovedinnhold

Phonzo gruser Telenors ringepriser

Med IP-telefoni kan samtalene vare litt lengre. (Foto: Istockphoto / Izabela Habur)

Phonzo har lansert et nytt IP-telefonabonnement for mobiltelefonen. Det gjør at du kan ringe til både inn- og utland for en billig penge.

Med mobil IP-telefoni vil mobilen din koble seg til internettlinjen din for å foreta samtaler, og ikke via mobilnettet.

For å benytte deg av tilbudet, må du ha en mobil som støtter Wi-Fi og trådløst internett hjemme.

Se alle mobiler som støtter Wi-Fi i prisguiden »

 - Det bare et tidsspørsmål før alle typer telefoner er klargjort for WLAN. Internett er blitt mer stabilt, og samtalekvaliteten er nå meget høy, sier Pål-Vidar Lundquist, administrerende direktør i Phonzo.  

Bare en brøkdel av prisen

Phonzo har to forskjellige abonnementer for mobil IP-telefoni. Phonzo Cash har ingen månedspris, mens Phonzo Basic koster 49 kroner i måneden. Med sistnevnte abonnement er det gratis å ringe til fasttelefoner i Norge.

Forøvrig koster det 0,14 kroner å ringe en rekke land, som Sverige, Spania og USA. Å ringe Spania med Telenor FriFiks koster til sammenligning 6,49 kroner. Ringer du Pakistan med Phonzo, betaler du 0,89 kroner hvert minutt. Med Telenor FriFiks betaler du 18,49 kroner.

Se alle prisene hos Phonzo »

Ingen infrastruktur

Mens vi tidligere har trengt et eget nett til mobiltelefoner, et til fasttelefoner og et til internett, begynner det nå å bli mulig å få all trafikk i ett nett: Internett. Dette gjør det mulig for bedrifter som Phonzo å starte som operatør rett fra "garasjen", og gir sluttbrukerne lavere priser. Dette er en trend analytikerne tror vi vil se mer av i fremtiden.

(Kilder: Phonzo)

annonse