Tek.no

Nyhet

Fem megapiksler x 2 fra Samsung

Slik ser G600 ut åpen. (Foto: Samsung)
Silje Gomnæs
23 Okt 2007 14:11

Etter rykter og spekulasjoner, lanserte Samsung i dag to nye mobiltelefoner. Begge telefonen er et sterkt frieri til deg som liker å ta bilder med mobilen. Nykomlingene heter G800 og G600.

Samsung G800

Den viktigste av de to telefonene i dagens lansering er G800. I tillegg til fem megapikslers kamera har telefonen optisk zoom, makromodus og mange andre innstillinger. Du finner også både 3G og HSDPA.

Vi har allerede skrevet om G800. Flere detaljer om telefonen finner du i saken "Se Samsungs nye kameramonster".

Samsung G600

Den nye G600 har fått det tradisjonelle utseendet for Samsungs telefoner med nedskyvbart tastatur. Direkte tynn og liten er den imidlertid ikke, med en tykkelse på 1,5 centimeter og en vekt på 105
gram.

Skjermen til G600 har en oppløsning på 320 x 240 piksler og kan vise 16 millioner farger. Å se bilder og videoklipp på skjermen burde derfor ikke være noen ubehagelig opplevelse.

Telefonen er utstyrt med en lyssensor, som hever og senker lysstyrken på skjermen etter lyset i omgivelsene. Denne funksjonen gjør at telefonen ikke bruker
unødig mye strøm på å lyse opp skjermen.

Bare EDGE

For kommunikasjon over mobilnettet har ikke G600 allverden. For surfing på nett har du nemlig bare EDGE. På den positive siden ser vi at du kan ringe med telefonen de fleste steder i verden.

Den nye telefonen har 55 MB internminne. Dette er ikke all verden for en kameratelefon av denne klassen, men heldigvis kan du utvide minnet ved hjelp av minnekort.

Kameraet er uten tvil det mest interessante ved G600. I tillegg til at du kan ta bilder i en oppløsning på fem megapiksler, har kameraet også autofokos og fotolys. Skal du ta bilder på nært hold, får du skarpere bilder ved å bruke kameraets makromodus.

G600 skal ha fått andre menyer enn vi ser på andre nyere Samsung-telefoner i dag. På den nye telefonen skal det være enkelt å tilpasse menyene slik du selv vil.

G600 vil komme i butikkene i løpet av de nærmeste ukene, og vil koste rundt 3800 kroner.

(Kilder: Samsung)

Les også
Se Samsungs nye kameramonster
Les også
Slik lages en mobiltelefon
Les også
Samsung med plass til to simkort
annonse

Les også