Til hovedinnhold

Paranoid?

Følger myndighetene etter deg? Er du utsatt for en konspirasjon? I så fall er det ikke umulig at noen har plassert et GPS-basert sporingssystem i bilen din for å følge bevegelsene dine. Men du kan gjøre arbeidsdagen sur for storebror med en ny GPS-jammer.

GPS-jammeren plugges rett inn i sigarettenneruttaket på bilen din, og jammer ut signaler i frekvensbåndene mellom 1450 og 1600 MHz - de samme frekvensene GPS opererer i. Jammeren blokkerer signaler i en rekkevidde på 2 til 4 meter, noe som er nok til å "skjule" bilen din for GPS-signaler.

Dersom myndighetene eller noen andre slemminger har plassert et sporingssystem i bilen din, vil det ikke lenger kunne sende ut posisjonen din. På den annen side så er det alltids mulig å finne ut hvor et radiosignal kommer fra, spesielt om sporingssytemet bruker mobilnettet. Og da må du eventuelt kjøpe en hel rekke andre jammere som tar ut andre frekvenser.

Pris og tilgjengelighet på GPS-jammeren er foreløpig ikke kjent, men du kan følge med på produsentens hjemmesider. (Men bare ved at du har lest denne artikkelen er nok myndighetene på sporet av deg og vet hva du driver med.)

(Kilder: Navigadget.com, Engadget.com)

Mer om
annonse