Tek.no

Nyhet

Microsoft satser mot nett

Arsæll Benediktsson
23 Apr 2008 09:01

Ray Ozzie, programvarearkitekt hos Microsoft, presenterte i går det såkalte Live Mesh-systemet, som signaliserer at Microsoft for alvor skal satse på nettbaserte tjenester.

Med Live Mesh skal datamaskiner og andre enheter kunne bli en del av ett system, som gjør det mulig å synkronisere data mellom enhetene. Dette blir et nettbasert lagrings- og programvaresystem som knyttes sammen med en sentral tjener.

Sliter med nettbaserte tjenester

Grunnlaget for Microsofts voldsomme fremgang er først og fremst basert på det faktum at PC-en er blitt et vanlig arbeidsverktøy i de tusen hjem.

Programvaregiganten sliter imidlertid fortsatt med nettbaserte tjenester, men nå håper selskapet at Live Mesh skal bli redningen.

Selskaper som Amazon.com, Google og Salesforce er allerede i full gang med utvikling av slike systemer. Microsoft er nå nødt til å tenke mer på nett dersom de skal henge videre med i kampen om kundene, mener enkelte markedsanalytikere.

Lukket test

Live Mesh er foreløpig ikke blitt offisielt lansert, men er nå på stadiet teknisk forhåndsvisning som i første omgang er tilgjengelig for rundt 10 000 testere og utviklere.

Live Mesh består av flere komponenter, blant annet programmet Live Mesh Remote Desktop, som gjør at brukerne kan holde styr på Live Mesh-systemet via nettet.

Planen er at alle som ønsker det skal kunne teste ut Live Mesh senere i år.

Les mer om Live Mesh-prosjektet på mesh.com.

(Kilde: New York Times)

Les også
Tester ut kontorpakke
Les også
Facebook får sanntidsfunksjoner
Les også
Nettbasert Office skal betatestes
annonse

Les også