Tek.no

Nyhet

Mens vi venter på "Barcelona"

5 Nov 2007 08:18

Opteron "Barcelona" og AMDs K10-design ble lansert i begynnelsen av september, men har vært omtalt i lange tider før dette - spesielt i forbindelse med forskjellen på AMDs og Intels firekjernestrategi.

AMD påstår å ha levert ut titusenvis av "Barcelona"-prosessorer til systemintegratorer og forhandlere, men disse har sluttkundene enda ikke sett snurten av. Offisielle uttalelser fra selskapets Dirk Meyer sier at en ny gigantleveranse er rett rundt hjørnet.

Det er fortsatt litt forsiktighet ute hos serverleverandørene med tanke på lanseringsdatoer. Ifølge en artikkel hos x86watch.com håper Sun å levere sine første "Barcelona"-servere i desember.

På IBMs nettsider skrives det at servere med AMD "Barcelona" blir tilgjengelig denne høsten og en talsmann bekreftet at prosessorene kan leveres om drøye to uker. En salgsperson hos HP skal ha bekreftet at deres "Barcelona"-salg starter i januar.

AMDs Meyer har sagt at leveransene tar litt ekstra tid fordi man fortsatt optimaliserer designet rundt selve prosessorene. Samme person bekreftet leveranse av en 2,5 GHz "Barcelona"-prosessor i løpet av denne eller neste måned.

Senere denne måneden ventes desktop-versjonen av K10 "Barcelona" å bli lansert - nemlig Phenom. Spørsmålet er om AMD får orden på leveransene innen den tid.

(Kilde: x86watch.com)

Les også
Phenom X4 til 2000 kroner?
Les også
Firekjerner i fåtall
Les også
AMD-firekjerne dominerer SPECfp
Les også
Barcelona er offisiell
Les også
Barcelona-tester dukker opp
Les også
Her er Barcelona-prisene
annonse