MSI: Nye Intel-prosessorer i mars

Kan overgå AMDs beste Ryzen-prosessorer.

Snart kommer 11. generasjon Intel Core i-prosessorer.

En offisiell MSI-konto har ifølge Videocardz nylig gått ut på det sørkoreanske nettforumet Danawa og bekreftet at Intel vil lansere en ny generasjon prosessorer for stasjonære datamaskiner sent i mars.

Meldingen kommer før Intel selv har annonsert nyheten, som de ventes å gjøre under neste ukes elektronikkmesse i Las Vegas, den såkalte «CES»-messen.

Prosessorene MSI viser til i forumposten er Intels 11. generasjon Core i-serie, som går under kodenavnet Rocket Lake-S. Serien vil i kjent stil få en rekke oppdaterte i3, i5, i7- og i9-modeller.

Kan levere tosifret ytelsesøkning

Prosessorene er ventet å levere høyere klokkehastigheter og en tosifret ytelsesøkning over den nåværende 10. generasjons prosessorserien. Ifølge Videocardz kan den kraftigste nye prosessoren, som da blir i9–11900K, få 8 kjerner og 16 tråder. Dette er i så fall to kjerne mindre enn dagens kraftigste prosessor fra 10. generasjon. Imidlertid skal klokkehastigheten ha økt såpass at Intel sikter seg inn på å ta tilbake ytelsestronen fra rivalen AMD.

De nye Rocket Lake-S-prosessorene vil også støtte PCIe Gen 4-standarden, som blant annet kan gi bedre hastighet for M.2-SSD-er og på sikt grafikkort.

Rocket Lake-S-prosessorene produseres stadig på 14-nanometer node, som har vært gjeldende for Intel de siste årene. AMD har på sin side gått over til en mer moderne og strømsparende 7-nanometerprosess for sine Zen 3-baserte Ryzen 5000-prosessorer. Den kraftigste Ryzen-prosessoren har i dag hele 16 kjerner og 32 tråder.

Fungerer med dagens hovedkort

MSI bekrefter samtidig at de nye prosessorene vil støttes av eksisterende hovedkort med H410, B460 eller Z490-brikkesett dersom disse BIOS-oppdateres på forhånd. Først ut til å motta BIOS-oppdatering blir hovedkortene med det dyreste Z490-brikkesettet.

Intel skal også ha planer om å lansere brikkesett med nye funksjoner for bruk på hovedkort i 500-serien.

Tirsdag kom for øvrig nyheten om at Intel ikke lenger vil produsere brikkesett i 300-serien.

Les også
AMD Ryzen 9 5950X, Ryzen 9 5900X, Ryzen 7 5800X og Ryzen 5 5600X: AMD er tilbake på topp
annonse