Tek.no

Nyhet

IBM gir NVIDIA suksess?

Jan Aril Sigvartsen
6 Sept 2004 12:05

NVIDIA var ekstremt uheldig med de første versjonene av NV30, noe som ga rom for at ATI kunne ta ledelsen i grafikkmarkedet. Etter at selskapet inngikk produksjonsavtale med IBM, ser det imidlertid ut som om NVIDIA igjen er tilbake helt i toppen.

Det er ikke bare ytelse som teller når man skal lansere produkter for privatmarkedet - prisen er et sentralt moment. Slik situasjonen er i dag, kan nok NVIDIA sine brikker virke noe bedre på papiret, ihvertfall med tanke på teknologi. Tankene går da spesielt til støtte for Pixel- og Vertex Shader 3.0. På toppen av dette regner man med at NVIDIA sine brikker er noe dyrere å utvikle.

De siste tilskuddene på stammen er ATI X700 og NVIDIA sin 6600-serie. Her ser det ut som NVIDIA ligger noe lavere enn ATI, noe som tradisjonelt har vært stikk motsatt.

The Inquirer skriver på sine nettsider at NVIDIA er nødt til å ha en meget bra avtale med IBM for å holde prisene såpass konkurransedyktig mot ATI - spesielt når man ser på hva slags teknologi brikkene inneholder. IBM på sin side konkurrerer mot NVIDIA sin "faste" produksjonspartner, TSMC. Det er ingen tvil om at produksjonsavtalen betyr ekstra lommepenger for IBM og den enkleste måten å kapre avtaler på er å presse pris (så lenge kvaliteten er tilfredsstillende).

NVIDIA har ikke kommet med noen uttalelser vedrørende priser hos IBM og TSMC. Uansett må noe helt klart ha skjedd for at NVIDIA plutselig har blitt ekstremt konkurransedyktig på pris.

(Kilder: The Inquirer)

Les også
GeForce 6600 med 256 MB minne
Les også
GeForce 6600 GT - en verdig kandidat
Les også
Bruker samme verktøy som Nvidia
Les også
AOpen bundler Doom 3, slipper GF 6600
Les også
ATI vinner "Half-Life 2"-tester
Les også
GeForce 6800 LE i salg
Les også
Gigabyte slipper GeForce 6600
annonse

Les også