Til hovedinnhold

Vil stjele WiFi-kunder

(Foto: Istockphoto / Paperbaghead)

Den amerikanske kafékjeden Starbucks tilbyr WiFi-oppkobling til sine kunder. Men den nye kampanjen til WiFi-selskapet Fon kan fort få Starbucks-sjefene til å sette kaffen i vrangstrupen.

Fon har nemlig bestemt seg for å dele ut trådløse rutere til alle som bor så nære en Starbucks-kafé i USA at de kan dele sonen sin med andre kafébesøkende.

Kort fortalt er Fon et selskap som lar deg dele den trådløse internettsonen sin med andre Fon-abonnenter. Til gjengjeld får du også mulighet til å benytte deg av andres åpne Fon-soner over hele verden. Du kan lese mer om Fons abonnementer i saken "Gratis Wi-Fi til hele verden".

Tilbyr allerede Wi-Fi
Problemet med Fons nye tilbud er at det er mye billigere enn Starbucks eget WiFi-tilbud. For å surfe hos Starbucks i USA må du ut med $9.99, eller rundt 60 kroner for å få tilgang til alle WiFi-sonene i 24 timer. Men om du kobler deg opp mot en av Fons WiFi-rutere på en Starbucks-kafé, behøver du ikke betale mer enn $2, eller rundt 12 kroner.

Dollars rett i lomma
Rosinen i pølsa er at hvis du eier Fon-ruteren som Starbucks-kundene surfer via, så får du den ene dollaren rett i lomma. Fon vil nemlig bare ha 1$ for hver kunde som surfer via ruterne deres.

Fon har også abonnenter her i Norge. Det er imidlertid ikke norske bredbåndsleverandører overbegeistret for. Du kan lese mer om dette i saken "Vil ikke ha gratis Wi-Fi".

(Kilder: Engadget, Starbucks, T-mobile)

annonse