Skal selge Iphone for 8 kroner

Hva sier du til en Iphone for én Euro, eller vel 8 kroner? De fleste vil nok la seg friste, og dette er også planen til T-Mobile i Tyskland og toppsjef Philipp Humm. I et intervju med den tyske nettavisen German Welt Online sier Humm at T-Mobile vil selge Iphone for én Euro, men da med et steindyrt abonnement.

730 kroner måneden

Den ene Euroen du betaler er nemlig kun en symbolsk sum for å blidgjøre tysk lovgivning som sier at kommersielle aktører ikke har lov til å gi bort varer med bindingstid og månedlige kostnader. Lovgivningen er sånn sett svært lik den vi har her hjemme. Abonnementet som følger billigsalget gir to års bindingstid med en månedsavgift på 89 Euro, eller vel 730 kroner.

T-Mobile følger med det O2 i Storbritannia. Der vil operatøren gi vekk Iphone gratis mot atten måneders binding til 464 kroner måneden.

– Vi sier ingenting om pris enda

Øyvind Vederhus i Netcom sier de enda ikke vil si noe på pris og abonnement enda. Netcom skal etter planen begynne å selge Iphone 11. juli, og har etter det Amobil kjenner til planer om en større lansering i den forbindelse. Om Netcom kommer til å si noe om pris før Iphone kommer i salg er vanskelig å si.

Uansett hva Netcom vil tilby av pris vil bindinger over to år falle ut på grunn av norsk lov.

(Kilder: Welt Online, i4u, Gizmodo)

Les også
Iphone uten abonnement: 4000 kr
Les også
Alt om Iphone 3G
Les også
3G-Iphone er lansert
Les også
Netcom får Iphone
annonse