Nyhet

SWsoft klargjør Virtuozzo for Linux 3.0

En ny versjon av SWsofts Linux-virtualiseringsapplikasjon er rett rundt hjørnet. Virtuozzo for Linux 3.0 leveres med en del funksjonalitet som vil gjøre den en enda farligere konkurrent til VMware, MS Virtual Server og Virtual Iron. I kulissene lurer også Xen og fenomenet "hardwarevirtualisering", men disse representerer strengt tatt litt andre segmenter.

Den "hotteste" finessen blir definitivt "Zero Downtime Migration". I praksis betyr dette at man kan kjøre en VPS (virtuell maskin - virtual private server) over på en ny boks uten noe som helst nedetid. De to serverne vil synkronisere dataene seg i mellom og gi svar til eventuelle klienter som om de var én enkelt maskin inntil migreringsprosessen er fullført.

Virtuozzo har en veiledende utsalgspris på 1000 amerikanske dollar pr. CPU.

Det skjer en del på virtualiseringsfronten for tiden. VMware vil tilby sin GSX Server gratis og Virtual Iron gjorde for kort tid siden en avtale med IBM om BladeCenter samt fikk støtte for SLES9. I løpet av kort tid forventes det en del oppdateringer på hardwarevirtualisering - da først og fremst fra IBM i forbindelse med Power-arkitekturen. Som kjent er også AMD og Intel snart klare med sin virtualiseringsteknologi for x86.

(Kilde: Cnet)

Les også
Sun, virtualisering og fremtiden
Les også
Linux-virtualisering fra Microsoft
Les også
Ny Virtual Server utsettes til 2007
Les også
Novell og Red Hat kniver om virtualisering
Les også
Beste x86-virtualisering: AMD "Pacifica"?
Les også
Slik fungerer Intels virtualisering
Les også
Vil virtualisere Linux på UltraSparc
Les også
SLES9 støtter Virtual Iron
Les også
VMware blir gratis?
Les også
IBM kjøper CIMS Lab
Les også
Virtual Iron utvider til Windows
Les også
VMware lanserer gratis Player
Les også
Virtuell infrastruktur i tiden fremover
annonse