Nyhet

Youtube øker maksgrensen

Youtube har nå økt maksgrensen for lengden på videoer som kan sendes inn til nettstedet. Grensen økes fra 10 til 15 minutter. Dette skal visstnok ha vært den mest etterspurte endringen fra brukere som har sendt inn sine ønsker til det populære videonettstedet.

Da Youtube ble lansert i 2005, var det mulig å laste opp videoer som var lenger enn 10 minutter, og da var det ikke uvanlig at det dukket opp lange videoer, også videoer som var opphavsrettsbeskyttet. Derfor så Youtube seg nødt til å innføre et tak på 10 minutter. En del innsendere har kunnet forbigå denne maksgrensen ved å dele opp videoer i flere deler. Youtube har flere ganger måttet gripe inn, og fjernet masse videoer som viste seg å være opphavsrettsbeskyttet.

Youtube oppfordrer nå brukere til å sende inn 15-minutters videoer med et personlig budskap, og det skal så velges ut enkeltvideoer som skal få ekstra oppmerksomhet på forsiden av youtube.com. Videoer som tagges med "yt15minutes" blir med i denne kåringen, og fristen for innsendelse er satt til onsdag 4. august.

(Kilder: Cnet, Youtube)

Les også
Slik blir Silverlight 5.0
Les også
Toshiba med innebygd Wimax
Les også
Youtube snart lønnsom
Les også
Youtube-konkurrent oppgraderer
Les også
Youtube med videoutleie
Les også
Youtube dropper IE6-støtte
Les også
Youtube satser på HTML5-videoer
annonse