Nyhet

Retrotest: Nokia 6310i

Takk til Kristian Hoel Sørensen for lånet av Nokia 6310i

I denne ukens retrofil har vi testet en av de virkelige slagerne gjennom tidene: Nokia 6310i. Denne telefonen har rett og slett blitt en legende, og er kjent for å tåle svært mye og å være pålitelig som få. 

6310i var en tynn telefon. (Alle foto: Einar Eriksen)

Telefonen ble introdusert i mars 2002, og var den dominerende forretningstelefonen på markedet i flere år deretter. Nå, over syv år senere, kunne vi uten problemer stikke laderen inn i et godt brukt eksemplar og slå den på uten problemer.

I tillegg til dens robusthet, var 6310i kjent for å være enkel å bruke og hadde god batterilevetid. Med et batteri på 1100 mAh kunne telefonen tåle 5 timer og 30 minutter taletid, og hadde hviletid på inntil 17 døgn. 

Skjermen viser grafikk.

Fungerer fortsatt utmerket

Vi fant fort ut at 6310i fint går an å bruke også den dag i dag. Telefonen har selvsagt ikke 3G eller Wi-fi, men du kan fint surfe på wap-sider med den innebygde nettleseren gjennom GPRS. Videre har telefonen kalender, stoppeklokke, nedtelling og en rekke andre nyttefunksjoner. 

Du hadde god oversikt i kalenderen.
6310i var en av de siste Nokia-telefonene man fant i butikkene med eksternt antenneuttak.

Skjermen er viser seks linjer med tekst, noe som holder til å gi en relativt god oversikt i både kalenderen og meldingsfunksjonen. Dette er ikke en fargeskjerm, men med en oppløsning på 96 x 60 piksler kunne den likevel vise grafikk. 

Lydkvaliteten i samtaler er helt suveren. Stemmen er klar og god i begge ender, og lydstyrken i din ende kan stilles høyt nok i massevis. Volumtastene er plassert på siden av telefonen, slik at det er enkelt å justere volumet mens du snakker. 

Tastene er helt fantastiske i bruk, med stort mellomrom mellom hver tast og passelig mye motstand. De bråker imidlertid noe mer enn det vi er vant med.

6310i stiller også med en imponerende lagringsplass (imponerende i 2002 iallfall). Her får du plass til hele 500 kontaktoppføringer med inntil tre telefonnumre per kontakt. I tillegg rommer telefonen 150 tekstmeldinger.

Bluetooth var kult i 2002.

Bluetooth og infrarød tilkobling

Noe som er ganske imponerende, er at 6310i har Bluetooth. Ericsson introduserte teknologien gjennom modellene T36 og R250 i år 2000, men teknologien var langt fra vanlig i 2002. Med Bluetooth kunne du bruke trådløse håndfrier og overføre filer.

Selv proffbrukere trenger litt underholdning.

Ettersom Bluetooth var en uvanlig teknologi da 6310i ble lansert, har telefonen også infrarød tilkobling. En sender og mottaker befinner seg på toppen av telefonen, og kunne for eksempel kommunisere med PC-er og andre mobiltelefoner. Denne teknologien ved siden av GPRS gjorde at du kunne bruke telefonen som modem, og surfe på internett med PC-en hvor som helst der du hadde mobildekning. 

Av spill har 6310i blant annet Snake 2. I denne versjonen kunne du spille mot en motstander via den infrarøde tilkoblingen. En annen nyhet er at kantene ikke er vegger, og kjører du ut mot den ene kanten kommer du inn på skjermen på motsatt side. 

Telefonen hadde utsøkte taster.

Konklusjon

6310i stiller med imponerende mye teknologi til å ha blitt lansert for over syv år siden. Skjermen er oversiktlig og god, og telefonen har både Bluetooth, GPRS, masse lagringsplass og en rekke andre hendige funksjoner. Lydkvaliteten og tastene er også god, så her er det ikke mye å sette fingeren på. 

Det er nesten slik at vi gjerne kunne tatt i bruk 6310i den dag i dag. Dessverre har vi blitt litt for bortskjemt med store fargeskjermer, enda raskere internetthastigheter og kamera. 

Skal du ha en telefon du virkelig kan stole på, og ikke trenger alle finessene som har kommer de syv siste årene, er det virkelig ingenting i veien med å kjøpe en pent brukt 6310i. Den er bare en av de virkelig gode telefonene, også den dag i dag. 

For vår del vil vi gjerne ha litt mer teknologi i en telefon vi skal bruke i dag. Likevel ga det en god følelse å bla i de velkjente menyene igjen. Har du en 6310i i skuffen hjemme, har du en milepæl av en telefon. Ta godt vare på den!

Les også
Retrofil: Sony CMD Z1
Les også
Retrofil: IBM Simon
Les også
Retrotest: Nokia 3210
Les også
Retrofil: Alcatel One Touch Easy
Les også
Retrotest: Nokia 7110
Les også
Retrofil: Siemens MC60
Les også
Retrofil: "Dinosaur"-kommunikasjon
Les også
Vi ser på gamle klosser
Les også
Retrotest: Nokia 6100
Les også
Retrotest: Vi tester denne telefonkiosken
Les også
Retrotest: Ericsson GH688
Les også
Retrofil: Siemens SL55
Les også
Retrofil: Siemens var først
Les også
Husker du disse mobilene?
Les også
Retrofil: Walkman var fortidens Ipod
Les også
Retrofil: Fargeskjermen var ikke unyttig likevel
Les også
Retrotest: Siemens S55
Les også
Retrofil: De første kameramobilene
Les også
Retrofil: Fra røyksignaler til mobiltelefoni
annonse