Til hovedinnhold

Jesus-mobilen kommer

Alexander Støver er primus motor i Samson Mobiltelefoni.

NB! Dette var Amobils aprilspøk 2010.

Da den første Iphonen dukket opp ble den flere steder omtalt som Jesus-telefonen, på grunn av de endringer den skapte i mobilverdenen. Nå har selskapet Samson Mobiltelefoni lansert en ekte Jesus-telefon.

Telefonen har fått navnet Samson M1 og den har blitt utviklet av Samson Mobiltelefoni i Olderdalen i Troms. Daglig leder Alexander Støver forteller at det har vært lang vei fra idé til produkt.

Telefonen vil ikke bli produsert på norsk jord. I stedet skal Samson Mobiltelefoni ha inngått avtale med HTC om produksjon av telefonen. Dette er det samme som Google gjorde med deres telefon Nexus One.

Eget sett applikasjoner

Listen over funksjoner er imponerende. Utgangspunktet er en Android-basert telefon med en del spesielle applikasjoner forhåndsinstallert.

Ved hjelp av trådløst nett i moderne kirker kan M1 kommunisere med kirkeorgelet, og på den måten vite hvor langt man er kommet i salmene.

Dermed kan alle tilhørerne, også de som kun er i kirken en eller to ganger i året, vite hva de skal synge og når.

Av de mer kuriose applikasjonene Samson M1 leveres med er en egen kompassapplikasjon som peker mot Jerusalem.

Dessuten vil man finne en elektronisk Bibel forhåndsinstallert, og et program for velsignelser og forbønn skal også være på vei, får Amobil opplyst.

Nisjeprodukt

Primus motor i Samson Mobiltelefoni, Alexander Støver, kan fortelle at selskapet satser hardt på å nå en egen nisje blant norske mobilkunder.

På spørsmål om ikke Samson M1 bare vil oppfattes som enda en Android-telefon i et stadig større marked svarer Støver at både den fysiske designen og det skreddersydde innholdet vil skille M1 fra den gemene hop av mobiltelefoner.

Prest Kriss Stemland og hans menighet har betatestet Samson M1.

Grundig testet

Telefonen har vært ute til betatesting i en liten og anonym menighet i Frøvarp utenfor Namsos. Kriss Stemland er prest i menigheten og kan fortelle at de allerede har hatt svært god nytte av telefonen.

Blant annet har en kristen sjekkeapplikasjon virkelig fått forsamlingen i fyr og flamme. Flere bryllup er allerede planlagt, forteller den entusiastiske presten.

På spesifikasjonslisten finner vi ellers et kamera på 3,2 megapiksler, og super-3G og en 600 MHz prosessor fra Qualcomm.

Telefonen er også utstyrt med et egetutviklet grensesnitt som har fått det klingende navnet Frelst Flyt.

(Kilde: pressemelding)

annonse