Tek.no

Nyhet

Nokia N900 og HTC HD2 er forsinket

28 Okt 2009 10:38

Nokia N900 og HTC HD2 er to telefoner som virkelig får mobilguruer til å spisse ørene. Men nå må vi smøre oss med tålmodighet.

N900 i november?

Nokias N900 skulle komme i butikkhyllene i oktober måned. Vi ser at oktober nærmer seg slutten, mens vi fortsatt ikke finner noen N900 på lager i nettbutikkene.

- Meningen var å få produktet ut i løpet av oktober, men dette har blitt utsatt til november. Årsaken er at vi har hatt en Maemo-summit som har fått mye tilbakemeldinger. Vi ønsket å ta høyde for noe av tilbakemeldingene allerede før salgstart, for å gi en bedre brukeropplevelse fra første stund, sier Bjørn Egil Brekke, produktansvarlig i Nokia Norge.

N900 har det nye operativsystemet Maemo 5 basert på Linux, et system med åpen kildekode og som skal ha gode utviklingspakker for utviklerne. Det vil si at utviklingen vil skje fortløpende også etter N900 har kommet på markedet.

Les mer om N900

HD2 13. november?

HTC hadde ambisjoner om å få HD2 frem til butikkhyllene allerede til mandag 2. november. Men ifølge mobilen.no kommer den både senere og trolig i mindre volum enn det som var planlagt.

- Vi håper på at den skal kunne komme til 13. november, sier Pål Marius Christiansen, salgssjef for HTC i Norge, til nettstedet.

HD2 er en Windows-mobil med HTC Sense-systemet som vi kjenner fra Android-telefonen HTC Hero. Telefonen har en gigantisk kapasitiv trykkskjerm og en prosessor på 1 GHz, og er derfor noe av det kraftigste vi har sett.

Les mer om HD2

Les også
Er mobilmarkedet ute av kontroll?
Les også
Nokia N900
Les også
Nokia N900
Les også
En verdig HD2-utfordrer?
Les også
Nå er den offisielt lansert
Les også
Nokia lanserer N900
Les også
Den første testen av Nokias N900
annonse

Les også