Til hovedinnhold

Fire nye Imac-modeller

Apple lanserte tirsdag ettermiddag en oppgradering av sin populære Imac-serie. Fire nye modeller med 21,5- og 27-tommer LED-baklyste 16:9-skjermer og introduserer også med dette integreringen av Intels nye i5 og i7-prosessorer.

Designmessig likner de nye maskinene på sine forgjengere, men tar enda et steg nærmere det som tydelig har blitt Apples stil i det siste, med mye glass og blanke skjermer. Den "ledige" plassen under selve skjermen er også blitt betydelig mindre, og formen på maskinene er blitt bredere på grunn av filmaspektet, 16:9. Foten på maskinen har også blitt enda mindre og generelt er alt fett som kan kuttes - kuttet.

"Den nye Imac-en er anerkjent som verdens beste skrivebordsmaskin og i dag gjør vi den enda bedre. Med et brilliant LED display og den revolusjonerende nye Magic mouse, leverer nye Imac en fantastisk skrivebordsopplevelse som vi tror kundene våre vil elske", sa Philip Schiller, Apple’s senior vice president of Worldwide Product Marketing i forbindelse med lanseringen.

Går du for en modell med 27-tommers skjerm får du en oppløsning på 2560x1440 piksler, noe som gir den 60% flere piksler enn på den forrige 24-tommersmodellen. Både 21,5- og 27-tommers modellen er tilpasset film- og tv-industrien med et skjermformat på 16:9 og Apple lover konsistent gode farger innen 178 graders synsvinkel.

Avhengig av hvilken modell du ser på kommer Imac nå med forbedret grafikk fra Nvidia med Geforce 9400m eller Ati Radeon HD 4670 (21,5-modellen) / HD 4850 (27-modellen). Som standard får du 4 GB ram som er mulig å oppgradere til 16 GB ram. Isight, trådløst, høyttalere, mikrofon, Bluetooth, SD-kort-slot, Firewire 800 og USB 2.0 er også innebygget.

Litt mer i skyggen av de andre nyhetene har også minstemann i Mac-verdenen, Mac mini fått en oppgradering. Raskere, mer plass og dobbelt så mye ram som standard lover Apple. Prisen begynner på 4790 kroner og kommer da med en 2,26 GHz Intel Core 2 duo-prosessor, 2 GB ram, 160 GB harddisk, fem USB 2.0-porter, Firewire 800, Nvidia Geforce 9400m integrert grafikk og Superdrive (DVD-spiller og brenner). Det er også mulig å kjøpe en versjon av Mac mini som er konfigurert til å kjøre Mac OS X Snow Leopard server med to 500 GB harddisker.

Både Imac og Mac mini kan oppgraderes fra standardversjonen og tilpasses. I Imac kan du få Intels nye Core i5 og i7-prosessorer.

De nye Imac-ene starter på 9490 kroner og Intel Core 2 duo-versjonene leveres umiddelbart. Intel Core i5 og i7 leveres fra og med november. Les mer om nye Imac og Mac mini hos Apple.

(Kilde: Pressemelding, Apple)

annonse