Til hovedinnhold

Flash for Java og Android

Amobil/Barcelona: Du har kanskje ikke hørt om Bluestreak Technology, men de er faktisk verdens andre største leverandør av Flash-løsninger.

Om du ikke har hørt om det, har du helt sikkert dratt nytte av Flash. Du kan knapt surfe på en nettside uten at det er Flash involvert. Ofte er det Flash som står for multimedia, animasjoner og interaktivitet på nettsidene du besøker. Alt fra reklamebannere til Youtube bruker Flash for å gi deg en bedre surfeopplevelse.

Det er ikke mange dager siden Apple lanserte sin Ipad, og et av de største ankepunktene var fraværet av Flash-støtte. Heller ikke Windows Phone 7, som akkurat er lansert på Mobile World Congress i Barcelona, har støtte for Flash foreløpig.

Machblue to the rescue

Hvis du synes Bluestreak var et spenstig navn på et firma, vil du sikkert sette pris på at de kaller sitt hovedprodukt for Machblue.

Machblue er en plattform for å levere Flash på blant annet mobiltelefonen. Når Bluestreak nå har lansert en ny versjon av Machblue, lar de selvsagt ikke muligheten gå fra seg til å nevne at Windows Phone 7 mangler støtte for Flash, og at mange Iphone-brukere ønsker seg Flash på mobil.

Nærmere bestemt har de nå lansert Java 2.0-versjonen av Machblue, som også støtter Android. Ser vi litt nærmere kan det se ut som Android-støtten skjer gjennom Java, og at Machblue dermed ikke er Android-programvare fra bunnen av.

Spar champagnen

Før du hopper i taket av glede over å kunne surfe på vanlige nettsider med mobilen uten begrensninger, er det på sin plass å nevne at Machblue ikke uten videre gir deg Flash-støtte i nettleseren. Machblue er mer rettet mot operatører og innholdsleverandører som vil levere egenutviklet innhold og brukergrensesnitt på mobile enheter.

Vi venter derfor med å sprette champagnen til vi ser de første telefonene som drar nytte av den nye versjonen av Machblue til å vise Flash når du surfer på nettet med mobilen.

Om det skulle dukke opp i en mobil nær deg, så kan vi opplyse om at Machblue støtter Actionscript 2.0 og Flash 6.0. Java 2.0-versjonen er utviklet på Java MIDP 2.0-plattformen.

Inntil videre bør du ikke legge inn bestilling på en Apple Ipad dersom det er den ultimate surfeopplevelsen du er ute etter.

Alle sakene fra Mobile World Congress finner du her »

annonse