Tek.no

Nyhet

Razzia hos svenske fildelingshubber

Vegard Andreas Larsen
25 Feb 2005 07:00

Sverige har som medlemsland i EU allerede innført det såkalte InfoSoc-direktivet, som gjør åndsverkslovgivningen i landet mye strengere. Det er dette direktivet som norske politikere ennå ikke har bestemt seg for om skal innføres her i landet, selv om det etter all sannsynlighet vil bli innført på grunn av press fra EU.

Alle som holder på med dette, vet jo at det er ulovlig - Henrik Pontén, Antipiratbyrån

Det er den svenske organisasjonen Antipiratbyrån som har anmeldt flere fildelere i Stockholmsområdet, men organisasjonen vil ikke gå ut med hvor mange som er blitt anmeldt. Flere av sakene har allerede blitt sendt videre til statsadvokaten, som skal ta saken videre i retten.

Jurist for Antipiratbyrån, Henrik Pontén, uttalte til IDG Sverige at de ikke har som mål å sette noen i fengsel. "Alle som holder på med dette, vet jo at det er ulovlig. [...] Vi har forsøkt å informere bort problemet. Vi har sendt ut informasjonsbrev for å oppfordre folk til å slutte, så mye som 2 000 brev om dagen, totalt 400 000 brev. Men dette har ikke hjulpet, og da gjenstår denne muligheten. Dette handler om at det finns en lov, og vi prøver å se til at denne blir fulgt."

Programmer.no kjenner ikke til hvilket fildelingssystem som har blitt brukt av disse fildelerne, men Dagbladet spekulerer i om det kan være Direct Connect, siden det er snakk om fildelingshubber.

Kilder: IDG Sverige, Dagbladet

Les også
Napster-beskyttelsen er knekt
Les også
DC++ trojaninfisert
annonse

Les også