Nyhet

IBM skeptiske til Sonomas batterilevetid


Illustrasjonsfoto: IBM Thinkpad R51

Den nylig lanserte Sonoma-plattformen fra Intel brakte med seg en del nyheter. Når det gjelder batterilevetid, har de første reaksjonene vært en viss forsiktighet og "vi får se"-holdning.

Intel har visstnok jobbet hardt med å redusere effektforbruket til det nye Alviso-brikkesettet, blant annet ved å kutte den interne klokkefrekvensen med 50%. Samtidig har introduksjonen av den effekthungrige PCIe-bussen og kraftigere prosessorer mer enn spist opp denne innsparingen.

Dette ifølge IBM, som varsler at vi kan forvente en liten nedgang i batterilevetiden på deres Thinkpad-serier. Dette uttaler IBM samtidig som de selv har problemer med få ferdig Thinkpad-maskiner basert på Sonoma, som kan forventes på markedet først i februar.

Håpte på økning
Selskapet sier selv de hadde håpet på en økning i batterilevetiden med den nye plattformen, men sier altså nå at de regner med at det motsatte er tilfellet. Om dette er basert på praktiske tester, eller om dette er noe IBM har en justert forventning om, er usikkert.

Selskapet forklarer videre at den reduserte batterilevetiden kan få større utslag på IBMs egne Thinkpad-serier enn på andre produsenters maskiner. Dette begrunner de med den aggressive satsingen på effektsparing på de eldre Thinkpad-modellene.

Nå kan det virke som om IBM går hardt ut på et tidlig tidspunkt. Det er likevel visse faktorer som peker i retning av at de kan ha rett i det de sier. Intel har nemlig innrømmet at den nye PCIe-bussen ikke har blitt utviklet med tanke på bærbare og effektforbruk.

Hvor leder dette hen?
Det er et par ting som står klar etter å ha sett litt på Sonoma-plattformen. Den er ikke først og fremst myntet på lavere effektforbruk, men på ytelse og integrasjon av ny teknologi som PCIe-buss.

En annen ting er at vi kan forvente en nedgang i batterilevetiden på IBMs Thinkpad-serier. Dette er en dårlig nyhet for alle oss som var fornøyd med de eldre IBM-modellene.

Vi får håpe at Lenovo, som overtar produksjonen av Thinkpad, fokuserer på det samme lave effektforbruket. Slik at vi i fremtiden også kan kjøpe bærbare Thinkpad-maskiner med lang batterilevetid.

(Kilde: ExtremeTech)

Les også
8 til 12 timers batterilevetid
Les også
Raskere grafiske arbeidsstasjoner
Les også
IBM leverer superdatamaskin
Les også
Zepto Znote 2215w
Les også
Storlansering av bærbare fra HP
Les også
Ny multimedia-bærbar fra Dell
Les også
IBM lanserer Thinkpad T43
Les også
Veien frem mot dobbelkjerne på bærbare
Les også
Radeon X700 for bærbare
Les også
Intel lanserer "Sonoma"
Les også
Elpida-minne for bedre batterilevetid
Les også
Masseinnføring av PCIe i bærbare
Les også
Intel Sonoma lanseres 19. januar
Les også
Lanserer Sonoma neste uke
Les også
Hvor lenge varer egentlig batteriet?
Les også
Notebook-batteri som varer hele dagen
Les også
ThinkPad produseres på samme sted
Les også
Lenovo garanterer problemfri overgang
Les også
IBM selger PC-divisjonen
annonse