Til hovedinnhold

- Hetten holder meg frisk

Dacre med sin beskyttende habitt på (Foto: Daily Mail)

Fra tid til annen dukker det opp historier om mennesker som hevder å være allergiske mot elektromagnetisk stråling.

London-kvinnen Sarah Dacre er et av de mer ekstreme tilfellene. Hun kan ikke gå ut av huset uten å tre en beskyttende netting over hodet.

Nettingen får henne til å se ut som en birøkter, men det er ikke noe problem for kvinnen.

- Jeg er sikker på at folk ler, men det gjør ingen ting så lenge hetten holder meg frisk, sier hun til avisen Daily Mail.

Dacre kan heller ikke ha besøk av folk som har mobiltelefonen påslått. Forrige gang en mann besøkte henne ble hun veldig kvalm.

- Det viste seg at han hadde med seg en kameramobil som han ikke hadde slått av. Denne typen skal i følge Dacre angivelig sende signaler til lokale basestasjoner hvert niende minutt.

- Det er ikke rart jeg følte meg så dårlig, mener hun.

Mister håret
Blant symptomene Dacre opplever som følge av allergien, er hårtap, uvelhet, høyt blodtrykk, problemer med fordøyelsen og hukommelsen, samt kraftig hodepine og svimmelhet.

Det er ikke bare mobiler Dacre ikke kan være i nærheten av. Hun mener at Wi-Fi har den aller sterkeste effekten på helsen hennes, og andre elektriske apparater som PC-en og TV-en klarer hun kun å bruke i korte perioder av gangen.

Her i Norge har vi også sett tilfeller av mennesker som hevder å være allergiske mot elektromagnetisk stråling. I fjor fikk en kvinne innført mobilforbud på Storevikstranden i Vest-Agder fordi hun mener hun er allergisk mot stråler fra mobiltelefoner.

(Kilder: Daily Mail, Spluch)

annonse