Tek.no

Nyhet

IBM lanserer nytt BladeCenter

5 Okt 2007 13:30

BladeCenter S er i hovedsak rettet mot små- og mellomstore bedrifter som kjører 3-10 servere - eksempelvis webserver, mailserver, printserver, CRM-system og databaseserver.

IBMs annonsering gjelder altså selve kassen der alle modulene (eks. servere, switcher, administrasjon, SAN-switcher, osv) plugges inn.

  • 7U kabinett
  • Inntil 6 bladservere
  • Plass til 12 harddisker: Maksimalt 3,6 TB SAS, 9 TB SATA eller en kombinasjon av begge
  • Hot-swap, redundante strømforsyninger
  • Hot-swap, redundante administrasjonsmoduler
  • Hot-swap, redundante switchmoduler

Hovedpoenget med et BladeCenter er at man har et komplett, lite datasenter med KVM, switcher, administrasjon og redundans i et 7U-kabinett. De andre BladeCenter-kassene har pr. dags dato plass til så mange som 14 servere, men har ingen egne diskplasser bortsett fra det som sitter direkte på bladserveren. Med Intels nye firekjerneprosessorer og bladservere med to sokler vil man totalt ha 48 prosessorkjerner i BladeCenter S. Ved å kombinere SATA og SAS kan man i tillegg får flere TB lagring samt skille på kritiske data som trenger rask aksess og arkivdata.

Etterhvert vil nok også AMDs nye firekjerneprosessorer bli tilgjengelig i IBMs bladservere - trolig på nyåret.

Sjansen for at det etterhvert vil komme flere bladservere med kun 1 intern disk er svært stor siden man gjerne vil prioritere minne og CPU. I de tilfellene man ikke ønsker å ta investeringen på et SAN eller NAS, vil dermed BladeCenter S være et godt alternativ siden man allikvel kan få en sentral lagringsløsning direkte i bladkassen. IBM har også SSD-harddisker med innebygd redundans som vil begrense behovet for to separate harddiskplasser i bladnodene.

Alle bladserverne som IBM har introdusert gjennom tidene passer i alle de forskjellige kassene. Det kan godt tenkes at det vil komme bladservere som man kun vil anbefale å sette i de nyeste BladeCenter-lanseringene, men dette vil kun ha å gjøre med garantien for tilstrekkelig strøm dersom man ønsker å fylle opp bladkassen maksimalt.

IBM har en stor mengde med forskjellige bladnoder, alt fra Intel, AMD samt Power og Cell-prosessorene fra IBM.

Les også
Overvåker og analyserer nettverkstrafikk
Les også
Intels modulære serverstandard
Les også
Mer dynamikk i datasenteret
Les også
Flytter Linux/Unix-partisjoner i fart
Les også
Konsolideringsverktøy fra IBM
annonse