Tek.no

Nyhet

Se Sony Ericssons nye Berlin-mote

(Foto: Sony Ericsson)
Simen J Willgohs
14 Juni 2007 21:51

(Amobil/Berlin): Ledelsen i Sony Ericsson slo tonen an da de i dag kunne lansere selskapets nye portefølje av Walkman-, GPS- og HSDPA-telefoner.

Mange har kritisert Sony Ericsson, deriblant vi, for å ikke følge med på det teknologikappløpet blant andre Nokia har lagt opp til. Om det er ubevisst eller ikke, Sony Ericsson svarer nå med både HSDPA og fem megapikslers kamera i sine tre nyheter.

Gjennomgående tema for lanseringen var å ta et steg videre med slagordet "I <Sony Ericsson> the next big thing". Samtidig som den ene toppsjefen etter den andre slengte ut den ene lite fengende klisjeen etter den andre, viser selskapet gjennom salg av 110 millioner telefoner og lansering av en ny musikktjeneste M-Buzz at de slett ikke er kommet i bakleksen.

Kamera i fokus
Kveldens kanskje spenstigste nyhet er K850, som er Sony Ericssons fjerde Cybershot-telefon. Med fem megapikslers kamera og HSDPA følger K850 i N95 sine fotspor, og tar opp kampen med Nokia. I tillegg har telefonen automatisk rotering av bilder, oppdaterte menyer og en dedikert av/på-knapp for bare kameraet.

Telefonen er ventet i fjerde kvartal.

Les mer om K850i i vår artikkel.

Musikktelefoner med hjerne
Sony Ericsson kom også med to nye musikktelefoner. Èn med nedskyvbart tastatur og en i klassisk design.

(Foto: Sony Ericsson)

Den første av dem, W910, er den første Walkman-telefonen vi får se med med super-3G. I tillegg har telefonen en 2,4 tommers skjerm med oppløsning 240 x 320 punkter, EDGE og 3G i samme telefon, 40 MB internminne, plass til M2-kort. Og det beste av alt, den er knøttliten og veier kun 86 gram.

W960 er det formmessige motstykket til W910, og Sony Ericssons svar på iPhone. Med en trykkfølsom skjerm på 2,6 tommer, 8 GB internt minne, 3G, 3,2 megapikslers kamera og nyeste versjon av UIQ på plass er dette Sony Ericssons drapsmaskin som skal ta knekken på iPhone. Og nettleseren kommer fra Opera.

Begge telefonene vil være på vei til butikkene mot slutten av året. Vil du vite mer kan du lese vår artikkel om telefonene.

Billig 3G i klassisk format
K530 er Sony Ericssons nye tilbud til deg som er ute etter en billig 3G-telefon. Telefonen kan også friste med et to megapikslers kamera, FM-radio, blåtann A2DP og to tommers skjerm med oppløsning på 176 x 220 punkter. K530 er forøvrig også en av de telefonene som vil fungere med selskapets nye GPS-tilbehør.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om K530 i egen sak.

(Foto: Sony Ericsson)

Og billigere i kamskjellsformat
Z320 er alternativet til deg som ønsker å slå telefonen sammen. Denne har i tillegg til 3G et 1,3 megapikslers kamera, trippelbåndsstøtte, og minneplass til 100 bilder. Telefonen skal være tilgjengelig fra tredje kvartal.

...og helt på tampen
En siste nyhet er Z250, som er selskapets nyeste lavpristelefon. Her er det fint utseende og lav pris som teller. Spesifikasjonslisten er med andre ord like lang som listen over langrennstalenter fra Vatikanstaten.

Les mer om K530 og Z250 i vår lanseringsartikkel.

GPS på kartet
Sony Ericsson følger opp etterspørselen etter GPS i markedet og lanserer derfor HGE-100, som er det første tilbehøret som gjør det mulig med GPS på Sony Ericsson-telefoner. GPS-en gjør det mulig å sjekke været og skal ha en rekke treningsfunksjoner.

Med under 10 gram er IV840 et av de letteste blåtann-hodesettene fra Sony Ericsson så langt. Og selskapet utvider klokkeporteføljen sin med tre nye klokker fra Fossil som du kan bruke opp mot telefonen din. Vi kommer tilbake med mer informasjon om Sony Ericssons nye tilbehør her.

annonse

Les også