Til hovedinnhold

Bred lavprofilkjøler

Den japanske kjølerprodusenten Scythe lanserte i dag en ny lavprofilkjøler som benytter seg av en 12 cm bred vifte. I tråd med resten av deres produktsortiment, er også denne kjøleren oppkalt etter noe fra japansk kultur – Big Shuriken. Enheten er en oppfølger til lillebroren som bare heter "Shuriken".

Shuriken, eller kastestjerner om du vil, er både liten og lett. Den er ikke mer enn 58 mm høy, og veier bare litt over 400 gram. Viften i seg selv utgjør 12 mm, men om du ønsker noe kvassere har Scythe langt ved vifteklips som lar deg montere vanlige vifter. Støynivået vil ligge på opptil 28,9 dBA.

Kjølerkroppen er konstruert av aluminium, både finner og blokker, mens varmerørene naturlig nok er av kobber. Du skal ikke trenge verktøy for å montere kjøleren, selv om slike fester ofte sitter dårligere enn de du skrur fast, er nok ikke dette noe problem med tanke på Shurikens lave vekt.

Enheten kommer med en bred prosessorstøtte. Alt fra den gamle traveren 478 til den nyeste Core i7-sokkelen 1366 er støttet.

Den store fordelen med en slik kjøler er at den vil få plass i laprofilkabinetter som gjerne benyttes i stuen, samtidig som størrelsen teoretisk gir deg mye kjøling. Samtidig vil den brede viften sørge for god luftstrøm over komponentene rundt prosessorsokkelen som ofte blir veldig varme.

Kjøleren skal være tilgjengelig om meget kort tid, og har en veiledende pris på 25 euro pluss moms. Dette skulle bety en prislapp på rundt 280 kroner i Norge.

annonse