Tek.no

Nyhet

Apple doblet prisen for minne på MacBook Pro 13

«Priskorrigering» ifølge Apple.

Illustrasjonsbilde
Torstein Norum Bugge, Tek.no
3 Juni 2020 10:25

Apples MacBook-maskiner har aldri vært kjent for å være spesielt billige, i likhet med omtrent alt annet Apple selger. Og er det noe som er dyrere enn alt annet, så er det å oppgradere maskinen du ønsker å kjøpe. Nå melder Engadget om at det har blitt enda dyrere å oppgradere den billigste varianten av MacBook Pro 13, ettersom prisen for å gå fra 8 GB til 16 GB minne har blitt doblet.

Mens det før kostet 100 dollar å oppgradere, koster det nå 200 dollar. Dette er altså de amerikanske prisene, og i skrivende stund koster denne oppgraderingen 2.500 kroner her til lands.

Dette er selvsagt ikke småpenger, spesielt ikke når selv billigste modell koster fra 16.790 kroner i skrivende stund. Vi har så langt ikke fått noen bekreftelse på om denne prisen er den nye prisen eller om den vil endre seg her til lands, men vil oppdatere saken om vi skulle få tilbakemelding.

Apple: – En priskorrigering

The Verge har imidlertid fått en uttalelse fra Apple, og der heter det seg at prisendringen er en korrigering heller enn en økning. Hva mener de med dette? Jo, at det nå koster akkurat like mye å oppgradere minnet i både MacBook Pro, MacBook Air og iMac, mens MacBook Pro altså var billigere å oppgradere før.

Så er det verdt å nevne at minnetypen som brukes er ulik i alle disse modellene, og at innstegsmodellen i MacBook Pro 13 bruker tregere LPDDR3-minne (som også er billigere for Apple).

Slik ser gjerne minnet som brukes i stasjonære maskiner ut.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Kraftigere utstyrte MacBook Pro-modeller og MacBook Air bruker alle LPDDR4X-minne, som er langt raskere og mer moderne. iMac-ene benytter på sin side en annen type minne igjen, som er langt raskere og av en annen type. Så i praksis tar Apple seg nå bare veldig godt betalt for det trege minnet i denne innstegsmodellen.

Samtidig er det ikke lenge siden Apple oppgraderte de billigste MacBook Pro 13-modellene med nye prosessorer, så det er stadig ganske attraktive modeller det er snakk om.

Det kan også fort hende at den pågående situasjonen med koronavirusutbrudd har påvirket forsyningen av minne, og at dette kan ha påvirket prisøkningen. Situasjonen har i alle fall påvirket andre bransjer hardt:

Les også
Smarttelefonsalget har stupt den siste tiden
annonse

Les også