Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

PS5 har så rask SSD at spillmotor måtte skrives om

Epic Games så seg nødt til å oppdatere Unreal Engine.

Sony

Det er ingen hemmelighet at lagringsløsningene som sitter i nestegenerasjons spillkonsoller – ja, vi snakker om Microsoft Xbox Series X og Sony PlayStation 5 nå – er overlegne snurrediskene tilhørende dagens aldrende konsollgenerasjon.

Men det er stor forskjell på forskjellige SSD-er og teknologien rundt dette også. Derfor var det nok ikke så enkelt å se for deg mulighetene da PS5-konsollens sjefsdesigner Mark Cerny for et drøyt år siden kunne fortelle at PlayStation 5s SSD hadde bedre ytelse enn andre løsninger tilgjengelig for vanlige forbrukere.

Nå har det kommet for en dag at selvspillutvikleren Epic Games ble tatt på senga av ytelsen og hvordan dette kunne brukes for å lage mer detaljerte miljøer i spill.

Epic Games’ «VP of engineering» Nick Penwarden har røpet overfor VG247 at de så seg nødt til å skrive om I/O (input/output)-delen av spillmotoren Unreal Engine for å kunne ta i bruk alle kreftene som lå i PS5s lagringsløsning.

Dette ble deretter bekreftet av Epic Games-sjef Tim Sweeney via Twitter.

Sweeney legger også diplomatisk til at selv om det var PlayStation 5 som var mye av drivkraften bak kodeoppdateringen, vil også konkurrenten Xbox Series X nyte godt av dette.

Dobbelt så rask SSD

Både den kommende Xbox Series X og PlayStation 5 har som kjent en prosessor- og grafikkløsning fra AMD innabords. På papiret har Xbox litt mer muskler enn PS5 på grafikksiden, men hvor stor forskjell dette utgjør i praksis gjenstår å se.

Xbox Series X får også kjapp ekstern lagring.
Microsoft

Microsoft og Sony har dog gjort klart forskjellige valg når det kommer til SSD-løsningen. For all del – Xbox er fremdeles meget kjapp med 2,4 GB/s eller 4,8 GB/s komprimert, men for de samme spesifikasjonene på PS5 lister Sony 5,5 GB/s og mellom 8 til 9 GB/s med komprimerte data.

Igjen er det uvisst om denne forskjellen vil ha noen store praktiske betydninger. Men siden Epic Games i hovedsak har skrevet om Unreal Engine med PlayStation 5 i tankene, skal vi ikke se bort fra dette.

Om ikke annet fikk vi jo et inntrykk av dette medio mai, da Epic Games brukte nettopp PlayStation 5 til å demonstrere egenskapene til Unreal Engine 5 i sanntid.

annonse