Til hovedinnhold

Disse skosålene skal trene deg til å løpe raskere

Og unngå skader.

Nurvv Run er navnet på de sensoriserte skosålene som skal registrere alle deler av løpssettet ditt og hjelpe deg til å løpe bedre.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Las Vegas / Tek.no: – Hver såle har 16 presisjonssensorer. Hver sensor registrerer løpingen din tusen ganger i sekundet. Det gir deg unike parametre som steglengde, stegfrekvens, pronasjon, asymmetri og hvor på foten du lander, sier markedssjef Gary Robinson i Nurvv.

Selskapet hans lanserte produktet sitt på CES-messen i Las Vegas. Det heter Nurvv Run og er altså to app-tilkoblede sensorsåler du plasserer i løpeskoene dine.

– Informasjonen fra sensorene fôres inn i Nurvv Run-appen. Du forteller så appen for eksempel at du har lyst til å løpe den samme ruta så og så mye raskere. Appen prosesserer så den informasjonen og sender den tilbake til sålen. Når du så løper ruta igjen vil du både få lyd- og visuell guiding for å forbedre teknikken din og løpe raskere, sier Robinson.

Underveis i løpeturen får du guiding i ørene og eventuelt på klokka.
Nurvv

Skal hjelpe deg å løpe tryggere

Appen vil for eksempel kunne be deg om å øke eller redusere stegfrekvensen eller steglengden. Nurvv hevder også at produktet deres skal kunne redusere risikoen for å pådra seg slitasjeskader som følge av løping. Det skjer gjennom det de kaller en «løpshelse»-score.

Gary Robinson i Nurvv.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

– Den scoren forteller deg hvor bærekraftig løpingen din er. Hvis scoren endrer seg, kan vi – fordi vi kjenner din individuelle løpsteknikk – fortelle deg akkurat hvilken komponent av løpingen din som har gjort at scoren har gått opp eller ned.

Appen vil så foreslå hvordan du kan gjøre endringer i løpssettet ditt for å bedre teknikken og dermed gjøre skaderisikoen mindre. Et lite minus kan nok være den lille boksen på siden av sålen som du må klipse fast i skoen. Denne boksen har også en knapp som kan brukes til å sette i gang løpeturer uten at du behøver å ha med deg telefonen.

«Foot strike», altså hvilken del av foten som treffer bakken først, er blant tingene du skal kunne registrere med stor nøyaktighet.
Nurvv

Ikke billige

Boksen kan også kobles fra selve sålen, slik at du kan nøye deg med et sett slike selv om du måtte ha flere par løpesko som har hver sine Nurvv-såler. Nurvv anslår at hvert sålepar har en levetid på rundt 2.400 kilometer, og et potensielt minus er at de ikke kan vaskes i maskin. Rengjøring må gjøres for hånd, med en tørr (!) klut.

Avansert tracking kommer selvfølgelig også med en pris, og den prisen er ganske stiv. Et sett med to såler og to trackere koster nemlig ikke mindre enn 300 dollar, altså nesten 2.700 kroner etter dagens kurs. Ekstra såler koster 80 dollar for et par, men du slipper i det minste å betale noen form for abonnementsavgift for Nurvv.

Selskapet virker foreløpig ikke å sende til andre land enn Storbritannia og USA.

annonse