Til hovedinnhold
NyhetApple iPhone Error 53

Error 53 gjør iPhonen din ubrukelig

Apple innrømmer å ha lagt inn denne feilen med vilje.

Denys Prykhodov / Shutterstock.com
Ole Henrik Johansen

Apple tar nå bladet fra munnen og innrømmer til The Guardian at «Error 53» er plantet i nyere iPhone-telefoner med vilje. Feilmeldingen er ifølge Apple en nødvendig sikkerhetsfunksjon i telefonen, og ikke en tilfeldig feil.

Uttalelsen kommer etter at den britiske avisen belyste problemet rundt den kritiske feilen fredag i forrige uke. Tusenvis av iPhone-brukere verden over skal ha fått telefonene sine ødelagt av Error 53-meldingen i det siste.

Hva er Error 53?

Touch ID-knappen skal være synderen.
Niklas Plikk, Tek.no

Det omtalte problemet er som sagt kjent som Error 53. Feilen gjør at telefonen går i en uendelig omstartssyklus, og i praksis gjør telefonen ubrukelig. Omtrent alle som er rammet skal ha byttet ut fingeravstrykksleser (Touch ID) på telefonen, enten fordi knappen var ødelagt, eller som en del av at et skjermbytte hvor hjemknappen ble byttet ut i samme slengen.

Telefonen kan derfor bli komplett ubrukelig dersom du for eksempel får skiftet skjerm hos et uautorisert verksted. Så fort den originale hjem-knappen med Touch ID ikke lenger matcher med de resterende delene i telefonen, låser den seg automatisk.

Dette er også dårlig nytt for forbrukere som skifter skjermer selv. Kjøper du deg en tredjeparts del fra for eksempel Ebay, kan du ende opp med en låst telefon, forutsatt at du også bytter ut hjemknappen, ikke bare skjermen.

Et av unntakene er dersom du fortsatt ikke har oppgradert telefonen din til iOS9. Ifølge The Guardian har flere forbrukere skiftet skjerm og fått problemer med Error 53 først etter å ha oppgradert telefonen.

Lagt inn med vilje

Debatten rundt feilen har naturlig nok rast blant leserne, men Apple sier altså at det hele er en sikkerhetsmekanisme for å forhindre at noen får tilgang til fingeravtrykksdataen til brukerne.

– Vi tar kundenes sikkerhet svært alvorlig, og Error 53 er en sikkertssjekk utformet for å beskytte våre brukere, forklarer en talsperson fra Apple.

Om Error 53 slår inn skal det bli helt umulig å tømme telefonen for bilder, musikk eller annen data. Sperren er også lagt inn for å forhindre at uønskede ikke skal få tilgang til tjenester som Apple Pay.

Hva syns du om Error 53? Diskutér i forumet.

På søndag publiserte vi en guide til hvordan du kan bytte skjermen på en iPhone 6 Plus:
Vi byttet imidlertid bare skjermen og ikke hjem-knappen »

(Kilde: The Guardian)

annonse