Til hovedinnhold

Slutt på minibilder hos Google

Google startet opp som en ren tekstbasert søketjeneste. Etter hvert har det visuelle utviklet seg og du kan i dag lett søke i både bilder og video via Google. Det vil tyske dommere nå ha en slutt på.
To avgjørende dommer
Ifølge Bloomberg gikk den tyske fotografen Michael Bernhard og rettighetseieren Thomas Horn til sak mot Google i hver sin rettsak. De likte ikke at Google viste små utgaver av deres materiale i sine billedsøk. Utfallet i begge sakene gikk i rettighetseiernes favør. Det betyr at Google nå må slutte å vise minibilder i sine billedsøk på tyske sider.
- Det har ingenting å si om billedformatet er mindre enn det originale bildet og vises frem i lav oppløsning. Ved å bruke fotografiene skaper de ikke noe nytt materiale, står det å lese i dommen i Bernhard sin sak, ifølge Bloomberg.


Minibilder som dette får nå Google ikke vise på sine tyske sider.
Anker dommene
Google er derimot lite fornøyde med avgjørelsene. For søkesiden betyr det at de må gå tilbake til et rent tekstbasert søk på sine sider. Det vil neppe være populært blant publikum som hyppig bruker Googles billedsøk for å finne frem på nettet. Selv mener Google de har sitt på det tørre.
- Vi mener at tjenester som Google Billedsøk er helt lovlige. Dagens avgjørelse er veldig beklagelig for tyske nettbrukere, sier en talsperson for Google ifølge Cnet News.
Google har anket begge dommene og håper anken fortsatt vil gi de mulighet til å servere tyske lesere et visuelt billedsøk. Dette er ikke første gang Google sliter i tyske rettsaler. Tidligere i år ble selskapet fratatt retten til å benytte seg av navnet Gmail i Tyskland da dette navnet allerede var en eksisterende tyske E-post tjeneste. I stede må Google kalle sin mailtjeneste i Tyskland Google Mail.

Mer om
annonse