Til hovedinnhold

Apple bekrefter problemer med MacBook og MacBook Pro

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Niklas Plikk

Apple bekrefter at tastaturene på deres bærbare maskiner har problemer.

Nøyaktig hvor mange maskiner som er rammet sier ikke selskapet noe om, bortsett fra at det angivelig gjelder «en liten prosentandel».

Tastaturproblemene kan arte seg på tre forskjellige måter:

  • Bokstaver eller tegn som gjentar seg
  • Bokstaver eller tegn dukker ikke opp
  • Taster føles «sticky» og responderer ikke på en konsekvent måte

Hvis du er rammet av én av disse feilene på en nyere MacBook eller MacBook Pro lover Apple å fikse feilen gratis. Enten hos sine egne verksteder eller via et autorisert Apple-verksted. Garantien Apple nå tilbyr gjelder fire år fra kjøpetidspunktet.

Dekkes uansett av norsk reklamasjonsrett

Her i Norge vil ikke dette føre til store endringer, da Apple uansett er nødt til å forholde seg til norsk reklamasjonsrett. Forskjellen er at du nå også vil kunne få reparert produkter kjøpt i utlandet kostnadsfrikt, da Apples program gjelder internasjonalt.

Hallvard Opheim, kommunikasjonssjef hos Eplehuset Bilde: Eplehuset

Hallvard Opheim, kommunikasjonssjef for Eplehuset, en av Apples sertifiserte verksteder, bekrefter at de har sett større reperasjonsbehov på Apples nyeste bærbare maskiner:

– Det har vært noe høyere reparasjonsvolum på disse tastaturene enn den gamle typen, men ikke slik at det oppleves ekstremt på noen måte, forteller Opheim til Tek.no.

– Vi ser ganske ofte at det er støv og smuss som har satt seg fast under tastene, og at dette i mange tilfeller løses ved å blåse dette rent. I de tilfellene dette ikke hjelper gjør vi et bytte av topcase med tastatur. Vi sitter ikke med mer spesifikk informasjon om hva som forårsaker problemet, men det løses gjennom et slikt bytte når det må til, avslutter Opheim.

Gjelder bare «Butterfly»-modellene

Apple har fått kritikk for sine nye og tynne tastaturer helt siden de først dukket opp på selskapets MacBook-modeller i 2015.

I vår opprinnelige test av MacBook skrev vi følgende:

«Vi synes ikke at de tynne tastene er så behagelige å skrive med. Tastene er svært kontante, stabile og veldig raske, men vandringen deres er nesten helt borte og nedslaget blir ofte litt for hardt. I tillegg følger en slags hul lyd, som høres spesielt godt når det er stille rundt deg, med på kjøpet. »

Det er forøvrig ikke selve trykkekvaliteten Apple har medgitt er et problem, men at de slites ut og blir dårlige i bruk.

Lyst på en tynn og lekker PC som ikke har tastaturtrøbbel?
Vi ga Huawei MateBook X Pro karakteren 10/10 »

annonse