Til hovedinnhold

Kranglete Android-app lager krøll for Nikes smarte sko

Oppdatering gjør skoene ubrukelige.

Nike
Vegar Jansen

Det er ikke mange dagene siden Nike slapp sine selvknytende og høyteknologiske Adapt BB-sko på markedet i USA, og nå meldes det om at Android-versjonen av den tilhørende appen lager alvorlige I-landsproblemer for en del smartskoeiere.

En rekke brukere melder i det minste om at de har forsøkt å oppdatere skoene med denne, noe som har endt med at den ene eller andre ikke lenger vil pare med appen – og derfor heller ikke vil stramme seg selv.

The Verge

Feilen kan visstnok også føre til at hele motoren slutter å fungere, slik at det ikke går an å få skoene til å sitte ordentlig ved å bruke de fysiske knappene heller.

Heldigvis for Nike har de bygd inn flere måter å resette skoene på, så forhåpentligvis får de etter hvert ryddet opp i problemene og rullet ut en oppdatering som faktisk fungerer.

Skal tilpasse seg

Nike

Selv om Nike nå har fått litt problemer med de nye skoene sånn rett ut av startblokka, er selve teknologien interessant. Ved å stramme seg selv og i større grad tilpasse seg forskjellige bruksmønstre, skal skoene teoretisk sett være mer behagelige å bruke over tid.

Nike har for øvrig varslet om at teknologien i de smarte skoene fremover også vil bli brukt i andre produkter fra selskapet. Forhåpentligvis de på plass en bedre app og rutiner for fastvareoppdateringer før den tid.

Konkurrenten vil også være med:
Her er Pumas selvknytende modell >>>

(Kilde: The Verge)

annonse