Til hovedinnhold

– Nesten helt umulig å reparere

Apples nye øreplugger slaktes av reparasjonsnettsted.

iFixit

Apples oppgraderte versjon av de trådløse ørepluggene Airpods har kommet i butikkene nå, og blant de første i køen var reparasjonsnettstedet iFixit.

De totalslakter de nye ørepluggene og gir dem scoren 0/10. Årsaken skal være at de er så godt som umulige å reparere.

Prøvde alle triks i boka

iFixit

Gjengen hos iFixit har lang erfaring med å åpne opp og reparere produkter, så det var med et ganske stort arsenal av kunnskap, dingser og hjelpemidler de forsøkte å åpne opp både ørepluggene og ladeetuiet med.

Begge delene skulle vise seg å være umulig å gjøre uten å skade produktet nok til at det ikke kunne settes sammen igjen. Omtrent samtlige deler på innsiden av øreproppene og ladeetuiet er limt fast, så hvert eneste steg inkluderte enten varmeputer eller varmepistol. For å engang få plastdelene fra hverandre måtte de ty til sylskarpe skalpeller. Du kan se hele prosessen hos iFixit.

iFixit

Ikke mulig å reparere

Her er alle delene Airpods består av.
iFixit

De konkluderer med at Apples nyeste Airpods er «skuffende disponible». Med andre ord: Når de små batteriene i enten ørepluggene eller etuiet begynner å miste kapasitet, er det like greit å bare kaste dem, for du kan bare glemme å reparere dem.

Det er i sterk kontrast til Samsungs tilsvarende øreplugger, Galaxy Buds, som nettstedet ga 6/10 til.

Poengscoren til nettstedet er for øvrig helt og holdent gitt på bakgrunn av hvor vanskelig det er å reparere ørepluggene, og ikke hvor gode eller praktiske de er i bruk.

Dyrere og vanskeligere reparasjoner er reell trend:
Derfor koster det så mye mer enn før å bytte mobilskjerm »

annonse