Tek.no

Nyhet

Dette er Norges mest kjøpte mobiler akkurat nå

Coronaviruset har ikke dempet lysten for dyre mobiler.

Men ikke alle disse modellene når opp.
Finn Jarle Kvalheim / Tek.no
3 Apr 2020 17:00

Ferske topplister fra flere av landets største forhandlere viser at vi fortsatt svir av mye penger på nye mobiltelefoner i måneden som var. Blant annet finner vi en av de aller nyeste toppmodellene fra Samsung i toppen hos mobiloperatøren Telia, til tross for at den koster 16.490 kroner hos dem. Andre selger den for 15.000 kroner.

Faktisk er nesten alle mobilene på topplisten dyre modeller, men prislapper nord for 10.000 kroner.

Samsung mest populær hos Telia

Om vi starter med Telia ser vi at listen er bombardert av ulike modeller fra Samsung og Apple, med Samsungs nyeste toppmodell som troner helt øverst.

Hakk i hæl finner vi de nyeste iPhone-modellene på rekke og rad, før de mindre utgavene av S20 kommer på plassene bak.

1. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

2. Apple iPhone 11

3. Apple iPhone 11 Pro Max

4. Apple iPhone 11 Pro

5. Samsung Galaxy S20+ 5G

6. Samsung Galaxy S20 5G

7. Apple iPhone 7

8. Apple iPhone 8

9. Samsung Galaxy S10

10. Apple iPhone XS


Det er også verdt å merke seg at eldre telefoner fortsatt er interessante for mange. Både iPhone 7 og 8 er inne på topp-ti-listen.

Telia har ikke samme brede utvalg som vanlige elektronikkbutikker, og preges ofte av å være overfylt av modeller fra Samsung, Apple og Huawei. Sistnevnte har imidlertid forsvunnet fra listene den siste tiden.

Apple topper hos Telenor

Telenor sin liste preges også av flere modeller fra Samsung og Apple, men i tillegg finner vi også Huawei representert blant de topp ti mest solgte sist måned. Listen utgjør salg i Telenors egne kanaler, samt Telenorbutikken.

  1. Apple iPhone 11
  2. Apple iPhone 11 Pro
  3. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
  4. Apple iPhone 11 Pro Max
  5. Samsung Galaxy S20 5G
  6. Samsung Galaxy S20+ 5G
  7. Apple iPhone 8
  8. Apple iPhone XS
  9. Samsung A51
  10. Huawei P30 Pro

Den vanlige varianten av iPhone 11 troner altså øverst hos Telenor, tett fulgt av Pro-utgaven. På tredjeplass kommer Samsung sin nye toppmodell, etterfulgt av Max-utgaven av iPhone 11 Pro.

Nederst på listen ser vi at en billigere modell fra Samsung, A51, har sneket seg inn. Rett foran Huawei sin P30-modell fra i fjor, som fortsatt er å få kjøpt. Denne har nå i tillegg fått en storebror i Huawei P40 Pro, som så vidt vi kan se ikke er en del av sortimentet til nettbutikken til Telenor.

Elkjøps mest solgte

Også Elkjøps liste viser at det er toppmodellene som er mest interessante. Selv om selskapet holder kortene langt tettere til brystet med tanke på hvem som selger mest. Listen som kommer nå er nemlig gitt til oss i tilfeldig rekkefølge.

Hvem av disse tre som er aller mest populær får vi altså ikke vite. Likevel så viser de mest populære modellene at også toppmodeller er det som er mest interessant blant Elkjøps kunder.

Les også
iPhone 12: Spår bedre bildestabilisering og større sensor
annonse

Les også