Nyhet

Nvidia tilbakekaller det råsterke spillnettbrettet sitt

«Nvidia Shield»-nettbrettet har brannfarlig batteri.

I en fersk pressemelding kunngjør den kjente skjermkortprodusenten Nvidia at de har valgt å tilbakekalle nettbrett-modellen sin «Shield». Årsaken skal være at batteriet i nettbrettene kan bli overopphetet, noe som igjen kan føre til brann, ifølge selskapet.

Tilbakekallelsen gjelder enheter solgt i hele verden, og Nvidia oppfordrer alle som er berørt til å slutte å bruke nettbrettet. Det er imidlertid bare enheter med en bestemt batteritype som er er omfattet av tilbakekallelsen.

Sender ut nye nettbrett

For å finne ut om din enhet er berørt må du først sørge for at nettbrettet har den seneste programvaren installert, det vil si systemoppdateringen som er datert 1. juli eller senere.

Nvidias heftige Shield-nettbrett tilbakekalles på grunn av brannfare. Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Deretter sjekker batteritypen ved å gå inn i status-menyen på nettbrettet. Dersom batteritypen har betegnelsen «Y01» er du omfattet av tilbakekallelsen, mens dersom batteritypen har betegnelsen «B01» trenger du ikke å bekymre deg.

Nvidia sender alle berørte kunder et nytt Shield-nettbrett med det riktige batteriet, og for å motta dette må du fylle inn et eget skjema hos Nvidia. Skjemaet finner du på denne siden, hvor du også finner instruksene for hvordan du finner ut om du er berørt.

Råsterk prosessor

Nvidia presiserer at erstatningsnettbrettet vil være identisk med det gamle nettbrettet, med unntak av batteriet. Det betyr altså at dersom du har kjøpt LTE-versjonen, vil du også få denne versjonen i erstatning.

Nvidia Shield ble lansert for temmelig nøyaktig ett år siden, og i vår test av nettbrettet like etterpå kunne vi konstatere at produktet simpelthen fillerister konkurrentene. Hovedgrunnen til det er at nettbrettet blant annet skilter med den sterke Tegra K1-prosessoren.

Nvidia har akkurat lansert ny grafikkbrikke: «Pascal» har 17 milliarder transistorer »

(Via The Verge)

Les også
Snart kan Nvidias kraft-nettbrett komme i enda kraftigere utgave
Les også
Nvidias nye Pascal-grafikkbrikke har 17 milliarder transistorer
Les også
Nvidia Shield Tablet: Dette nettbrettet fillerister alle konkurrentene
Les også
Nylansert Nvidia-nettbrett skal ha ekstrem ytelse i spill
annonse