Tek.no

Nyhet

Slik blir Googles nye Apple Pay-konkurrent

Selskapet har vist frem sin nye mobilbetalingsløsning «Android Pay».

Skjemdump/YouTube
28 Mai 2015 20:41

Allerede i februar i år meldte vi at Google hadde planer om en kraftig oppgradering av sin mobile betalingsløsning Google Wallet for å møte konkurransen fra Apple Pay. På I/O-konferansen på torsdag viste selskapet frem det nye produktet, som for anledningen skifter navn til «Android Pay».

Google har samarbeidet med betalingsselskapene MasterCard, Visa, American Express (AmEx) og Discover om den nye mobilbetalingsløsningen, som altså vil bli mulig å bruke på kontaktløse betalingsterminaler via NFC-teknologien (near field communication).

Fokuserer på sikkerhet og brukervennlighet

Enn så lenge skal Android Pay-løsningen imidlertid kun rulles ut i USA, noe som skal skje til sommeren. Det er ennå uvisst når appen skal lanseres i andre deler av verden. Google samarbeider med en rekke mobilleverandører om forhåndinstallasjon av Android Pay-appen, slik at man er klar til dyst straks man pakker ut en ny Android-telefon.

Android Pay skal by på like stor sikkerhet som ved vanlig kortbetaling, noe som blant annet innebærer at du ikke trenger å legge igjen selve kortnummeret i butikken du handler i. Ifølge Google har det også blitt lagt stor vekt på brukervennlighet med den nye betalingsløsningen.

I forbindelse med presentasjonen av Android M, som også fant sted på I/O-konferansen, kom det frem at Google nå skal standardisere fingeravtrykkavlesningsfunksjonen man finner på mange av dagens Android-telefoner. Dette vil selvsagt får betydning for Android Pay, på den måten at man kan bruke fingeravtrykkleseren til å autorisere betalingene.

Kjapt og enkelt

Under demonstrasjonen av dette under I/O-konferansen kom det frem at man kan gjøre dette simpelthen ved å holde fingeren mot avleseren for å låse opp telefonen, og deretter føre telefonen ved siden av terminalen for å utføre betalingen.

Man kan altså gjøre det hele i én bevegelse, uten behov for å åpne en egen app, og når betalingen er utført vil det dukke opp en egen bekreftelsesmelding øverst på skjermen

Google sa ingenting om hva som skal skje med selskapets eksisterende løsning Google Wallet, så skjebnen til denne er ennå noe uviss. Selskapet gjør for øvrig oppmerksom på at Android Pay ennå er under utvikling, så flere nyheter vil nok dukke opp senere. Mer informasjon kan du finne på Android-bloggen.

Google har også presentert Android M: Her er noen av det operativsystemet har å by på »

Les også
Med mobilen i lomma skal du kunne si «Jeg betaler med Google», og betalingen blir gjennomført
Les også
Nå kommer det enda en mobilbetalingsløsning
Les også
Nå har Google lansert sin Apple Pay-konkurrent
Les også
Nå får Google Hangouts en egen nettside
Les også
Vi testet Apple Pay i New York
Les også
Samsungs Apple Pay-konkurrent er rett rundt hjørnet
Les også
MasterCard vil la deg betale med en selfie
Les også
ApplePay fortsetter å kapre kunder
Les også
Snart kan du trolig få tak i interaktive klær
Les også
Slik vil Google kryptere mobiltelefonen din med et mikro-SD-kort
Les også
Google tilbyr lynkurs i Android-utvikling
Les også
Spotify lager app for smartklokker
Les også
Google vil erobre alle slags smarte dingser
Les også
Nå får Googles karttjeneste langt bedre offline-funksjon
Les også
Google viste frem nye Android M for første gang
Les også
Google vil satse enda hardere på mobilbetaling
annonse