Nyhet

Derfor er iPad Mini 4 tynnere enn forgjengeren

iFixit har åpnet det seneste mini-nettbrettet fra Apple.

Nettstedet iFixit dissekerer teknologiske dupeditter for å gi folk et innblikk i hvordan dingsene ser ut på innsiden. Nå har nettstedet gått løs på Apples seneste nettbrettmodell iPad Mini 4, som ga svar på både hvorfor nettbrettet er blitt så tynt – og hvorfor det er et mareritt å reparere.

iPad Mini 4 ble lansert på Apples store pressekonferanse tidligere denne måneden, og er essensielt sett en mindre versjon av iPad Air 2. Med en tykkelse på bare 6,1 millimeter er den vesentlig tynnere enn forgjengeren.

Sammensveiset glass og LCD-panel

Da iFixit startet demonteringen oppdaget nettstedet ganske raskt at hovedgrunnen til det spinkle designet er at selve skjermpanelet og glasset er laget i ett stykke, som er samme løsningen man finner i iPad Air 2, men ikke på forgjengeren iPad Mini 3.

iPad Mini 4 i åpnet tilstand. Foto: iFixit

Dette valget gjør skjermen mer robust, slik at det ikke lenger er behov for å legge en metallplate bak LCD-panelet som på andre modeller, noe som igjen barberer bort en god del tykkelse. Som nettstedet peker på innebærer dette imidlertid også at skjermen er dyrere å fikse dersom den skulle sprekke.

Man risikerer også at man lettere skader LCD-panelet når man åpner nettbrettet. Utover dette kunne iFixit slå fast at det er brukt solide mengder lim i byggingen av nettbrettet, som også bidrar til å vanskeliggjøre demontering og reparasjon.

Ga 2 av 10 poeng

Ellers ligger kabelen til fingeravtrykksensoren på hjemknappen (Touch ID-sensoren) integrert i skjermkabelen. Dette gjør det nødvendig å fjerne hjemknappen om du skal skifte skjermen, noe som skal være en svært vrien oppgave.

Etter å tatt fra hverandre hele sulamitten konluderte iFixit med at iPad Mini 4 kun får 2 av 10 poeng på den såkalte «reparérbarhetsskalaen». Alle detaljene og flere bilder av innsiden til den nye iPad-en finner du hos iFixit.

Apple har også et nytt, større nettbrett:
Her er vår sniktitt på iPad Pro »

(Kilde: Engadget)

Les også
Det eneste Apple-produktet som faktisk er lett å reparere
Les også
iOS 9: Nå oppdateres iPhone-en din
Les også
iPad har blitt ny og diger
Les også
Lanserte gigant-iPad
annonse